Almeria

Arriben a les costes canàries i andaluses uns 550 immigrants en 24 hores

Un total de dinou "pateres" han arribat a la costa d'Almeria des de dilluns a la tarda. A bord de les embarcacions hi anaven més de 190 immigrants, tots ells d'origen magrebí i entre els quals hi havia quatre dones i dos menors, segons ha informat la subdelegació del govern espanyol a la província. Sembla que les condicions marítimes han possibilitat que les "pateres" reprenguin la ruta entre Àfrica i la Península que surt de la frontera entre el Marroc i Algèria. L'arribada d'immigrants irregulars tampoc s'atura a les Canàries. Quatre "cayucos" han arribat a Tenerife amb 303 subsaharians.

Actualitzat

El subdelegat del govern a Almeria, Miguel Corpas, ha destacat que aquesta situació està suposant un "sobreesforç tant per a les forces de seguretat de l'Estat com per als voluntaris de la Creu Roja i Salvament Marítim". L'arribada de "pateres" en les últimes hores ha obligat a mobilitzar tres helicòpters i dues embarcacions de Salvament Marítim a més de diverses patrulleres adscrites al Servei Marítim de la Guàrdia Civil.

Aquest fort dispositiu ha possibilitat el rescat de 44 immigrants que viatjaven en sis de les "pateres" i que ja han estat posats a disposició de la Policia Nacional. Els immigrants que navegaven en les embarcacions restants també han estat rescatats.

També s'ha confirmat que entre els 67 immigrants que van arribar anit a les costes de Granada en una "patera" hi havia 8 menors. 

Quatre "cayucos" a Tenerife

En menys de 24 hores han arribat quatre "cayucos" a Tenerife. L'últim transportava 71 immigrants. Entre els subsaharians han arribat almenys dues dones i un nombre indeterminat de menors. En total són 303 els immigrants que han arribat a les costes de l'illa en quatre embarcacions.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut