Barcelona

Arriben a les aules els ordinadors portàtils que haurien d'haver tingut dilluns

El curs escolar va començar el passat dilluns 14 de setembre amb una novetat important: un pla pilot de digitalització en alguns centres catalans que suposava que els alumnes treballaran amb ordinadors portàtils. Dilluns, però, els aparells encara no havien arribat a moltes escoles. Ho han fet al llarg d'aquesta setmana. Ara el repte és saber com evoluciona l'ús d'aquesta nova eina i garantir que es mantingui en bon estat.

Actualitzat
En el transcurs d'aquesta setmana s'han incorporat a les aules i a les classes 6.000 ordinadors portàtils que era previst que comencessin a funcionar dilluns. Ara els petits ja han configurat l'ordinador i han activat els dispositius que permetran localitzar-los en cas de robatori. Els aparells han de servir per estudiar a l'escola i també a casa, on no es poden fer servir per a altres usos. Un sistema de control remot ho comprovarà.

Aquests 6.000 ordinadors formen part del pla que ha posat en marxa la Generalitat per digitalitzar les aules i que preveu que fins a 33.000 alumnes de 325 centres educatius catalans disposin el gener del 2010 d'un ordinador portàtil per fer classe.
Anar al contingut