Barcelona

Arriben a Catalunya els deu refugiats procedents de Grècia

Fins a finals de juny han d'arribar a Espanya prop de 600 refugiats sirians i iraquians procedents de Grècia i Itàlia

RedaccióActualitzat

Catalunya acull deu refugiats, la meitat dels refugiats sirians i iraquians que han arribat a l'Estat aquest dimarts procedents de Grècia. Han aterrat passades les dotze del migdia a l'aeroport de Barajas i després els han traslladat a Catalunya.

Les deu persones que venen a Catalunya són tres famílies sirianes, amb quatre menors, que seran acollits per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, en pisos de dos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. Nou persones més viuran a l'Aragó i una dona embarassada, a Andalusia.

Passatgers que han viajat amb la vintena de refugiats han explicat a la seva arribada a Madrid que se'ls veia cansats, però bé. Aquest primer grup ja ha sortit de l'aeroport d'Atenes en un avió regular de la companyia Aegean Airways. Hi han arribat acompanyats de personal de l'ambaixada espanyola a Grècia i de funcionaris de l'Organització Internacional per a les Migracions.

Els refugiats, que feia diversos mesos que eren a Grècia, estaven allotjats en apartaments i hotels facilitats pels demandants d'asil a Atenes.

Al novembre, va arribar el primer contingent acollit per Espanya, format per divuit persones. El següent grup arribarà dimecres i seran trenta-dues persones procedents d'Itàlia. En vols successius està previst que arribin fins a 150 refugiats sirians. Durant el mes de juny també arribaran a Espanya 285 refugiats sirians més que ara són en assentaments del Líban i un centenar més que són a Turquia. En total, fins a finals de juny han d'arribar 586 refugiats.

D'aquesta manera, Espanya és el quart país europeu que acull el nombre més gran de refugiats procedents de Grècia i Itàlia. En concret, assumirà l'11,8% de reubicacions. El país que més en té previstes és França, seguida de Finlàndia i Portugal.

Tot i això, suposant que arribin tots els refugiats que s'han anunciat, no s'arribarà ni a un 5% dels 17.000 que el govern espanyol es va comprometre a acollir.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut