Alumnes de l'escola de Sant Martí de Maldà

Arribar a l'institut venint d'un poble petit: un taller per afrontar-ho sense angoixa

El pas de primària a secundària pot generar estrès i inseguretat als alumnes de centres petits i el taller els ajuda a entendre millor què es trobaran

Actualitzat

Comença el curs escolar i per a alguns alumnes de pobles petits el pas a secundària els genera estrès i inseguretat, com és el cas dels nois i noies de 12 anys de Sant Martí de Maldà que comencen l'ESO a l'institut de Tàrrega.

Per ajudar-los en aquest procés han impartit un taller on els han explicat com seran les assignatures, els horaris i els professors, fent petits jocs de rol simulant situacions que es poden trobar.

L'experiència dels alumnes que el curs passat van començar la secundària també els ajuda.

El mestre de l'escola, Oriol Nadal, diu que aquestes situacions els pot generar des de la davallada del rendiment acadèmic fins a desajustos emocionals.

"Jo estic fent aquest taller perquè fa deu anys era alumne d'aquesta escola i m'hi vaig trobar, i crec que se'l's ha de reforçar."

Ser valents és la darrera lliçó que han après a l'escola que deixen enrere. En el següent vídeo podeu veure com senten i com afronten el canvi els nens i nenes de l'escola de Sant Martí de Maldà:

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut