Imatge de diferents mòbils carregant-se. (Foto: Reuters)
El nou dispositiu reduirà els residus i beneficiarà empreses i usuaris. (Foto: Reuters)
Brussel·les

Arriba un carregador comú per als mòbils a principis del 2011

La Comissió Europea confia que a començaments de l'any que ve es puguin començar a comercialitzar els primers carregadors únics per a mòbils. El juny de 2009, a instàncies de la mateixa Comissió, els principals fabricants del sector de la telefonia mòbil van acordar harmonitzar els carregadors per a aquests aparells. Mitjançant un comunicat es mostra la satisfacció per haver arribat a aquest punt i es torna a reclamar l'ajuda de la indústria.

Actualitzat
Els primers telèfons compatibles amb el carregador únic, amb connexió per USB, estaran disponibles a principis del 2011. Així ho preveu la Unió Europea. Ara fa un any i mig, a instàncies de la mateixa comissió, els principals fabricants de la telefonia mòbil (des de Aple fins a Nokia) van acordar harmonitzar els carregadors per a aquests aparells.

Mitjançant un comunicat, la Comissió Europea, mostra la seva satisfacció per haver arribat a aquest punt i torna a reclamar l'ajuda de la indústria. El vicepresident de la Comissió Europea i titular d'indústria, Antonio Tajani, ha afirmat que el nou dispositiu farà més fàcil la vida als consumidors, reduirà els residus i beneficiarà les empreses.

Segons l'executiu comunitari els dos organismes europeus que treballen en la normalització d'aquest nou dispositiu- el Comitè Europeu de Normalització i l'Institut Europeu de Normes de Telecomunicació- ja han definit les normes per fabricar els mòbils intel·ligents que siguin compatibles amb el nou carregador. A banda de garantir la interoperabilitat, la nova normativa també té en compte qüestions relatives a la seguretat i a les emissions electromagnètiques.

Els nous aparells, carregaran en dues hores una bateria de mòbil buida, no es veuran afectats per les interferències externes i es connectaran mitjançant un micro-USB. Com és lògic, no caldrà comprar un nou carregador quan es canviï de mòbil.
Anar al contingut