Arriba Sant Fèlix, una de les diades castelleres més importants de la temporada
El 3 de 10 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca el Sant Fèlix de l'any passat (ACN)
Vilafranca del Penedès

Arriba Sant Fèlix, una de les diades castelleres més importants de la temporada

Si els pronòstics es compleixen, la Colla Vella, els Castellers de Vilafranca, Joves Xiquets de Valls i la Jove de Tarragona podrien portar a plaça només castells de gamma extra

Agusti FornéActualitzat

Amb la temporada que porta, sembla que la Colla Vella dels Xiquets de Valls és capaç d'aconseguir tot el que es proposa per Sant Felix. I ha preparat una diada molt ambiciosa.

Té una aposta segura: el 2 de 8 sense folre. És un dels castells més difícils dels que es fan, però ja l'han descarregat dues vegades aquesta temporada, al Catllar i a l'Arboç, i amb molta solvència. Tan bé el veuen que han assajat una estructura que mai s'ha descarregat: el 2 de 9 sense manilles.

També intentaran un altre castell que ja han completat tres vegades aquesta temporada: el 4 de 9 amb folre i pilar. A més, els de la camisa rosada portaran a la plaça de la Vila una estrena: el 4 de 9 sense folre. I tancaran amb el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

El 2 de 8 sense folre de la Colla Vella al Catllar

 

A descarregar el 3 de 10 i més

Els amfitrions, els Castellers de Vilafranca, són els únics que enguany han fet castells de deu. Dues vegades han carregat el 3 de 10 amb folre i manilles, a Vilanova i, diumenge passat, a l'Arboç.

Un dels objectius per Sant Fèlix és descarregar-lo, però no l'únic. Els assajos del 4 de 9 sense folre han anat molt bé i serà una de les seves apostes. El tercer castell que volen intentar és el 3 de 9 amb folre i pilar. La previsió és tancar l'actuació amb el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

El 2 de 9 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca a la Bisbal del Penedès

 

La Joves, a estrenar gammes extres

Precisament, el pilar de 8 és l'únic gamma extra que ha fet la Colla Joves Xiquets de Valls en el que portem de temporada. El van descarregar diumenge, a Igualada. I el tornaran a portar a Vilafranca.

Pel que fa a castells, han assajat el 2 de 8 sense folre, el 4 de 9 amb folre i pilar, el 5 de 9 amb folre i el 3 de 9 i el 4 de 9, tots dos sense folre.

 

El 3 de 9 amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls a la Bisbal del Penedès

 

La Jove torna a Sant Fèlix amb ambició

La Colla Jove dels Xiquets Tarragona torna a Sant Fèlix per quarta vegada en la seva història. Els administradors els van triar en comptes dels Minyons de Terrassa.

Són la segona colla que ha preparat el 3 de 10 amb folre i manilles. Però el seu castell franquícia continuarà sent el 5 de 9 amb folre. Perquè enguany ja l'han descarregat, per la diada de Sant Magí, i perquè és la colla que més vegades l'ha completat.

 

El 5 de 9 amb folre de la Jove Xiquets de Tarragona en la diada de Sant Magí (ACN)

 

El tercer castell que han preparat és el 4 de 9 amb folre i agulla. Volen acabar amb el pilar de 8 amb folre i manilles.

És a dir que, si tot va bé, per Sant Fèlix només veurem castells de gamma extra. S'ho mereix l'anomenada "plaça més castellera", que és com anomenen la plaça de la Vila, perquè la del 30 d'agost és una de les diades més importants de la temporada.

ARXIVAT A:
Castellers
Anar al contingut