Arriba el torn dels menors de 50: Salut podria començar-los a vacunar d'aquí 15 dies

Per poder atendre el grup més majoritari ja s'estan activant més punts de vacunació massiva

Actualitzat

Actualització de la notícia: Les persones d'entre 45 i 49 anys ja poden demanar hora per vacunar-se de la Covid

 

S'acosta l'hora per a la franja d'edat dels 40 als 49 anys. Salut podria començar a vacunar-los de la Covid d'aquí quinze dies. I, per tant, abans ja es podria demanar hora, tot i que probablement es començaria pels més grans. Es tracta d'un repte per a Salut, ja que és la franja més nombrosa fins ara, aproximadament 1,3 milions de persones.

"Esperem que en dues setmanes ja puguem baixar a aquesta franja", ha assegurat Anna Aran, gerent de l'àrea metropolitana nord del CatSalut, que ha afegit que això "ens donarà encara molt més aire en la cobertura vacunal de la població".

L'arribada rècord de vacunes d'aquesta setmana ho permetrà, així com els punts de vacunació massius, que permeten tenir un ritme de vacunació mai vist.

És el cas de la pista coberta d'atletisme a Sabadell i el palau d'esports de Granollers, que obren aquest dimarts. Donaran cobertura a la comarca, així com també al Maresme i a la zona nord del Barcelonès, i completen la quinzena de punts de vacunació que ja hi ha actius a la zona.

Si es confirmen els plans, un cop el col·lectiu de 40 estigui majoritàriament immunitzat, ja s'obriria l'opció d'agafar dia i hora a tota la població a partir de 16 anys. El que encara està en discussió és què es farà amb els adolescents entre 12 i 15 anys, amb qui ja s'han testat les vacunes, però la comunitat mèdica no els considera prioritaris.


700.000 dosis aquesta setmana

La millora de la situació de la pandèmia està molt relacionada amb la campanya de vacunació. Aquesta setmana, està prevista l'arribada a Espanya de més de 4,5 milions de dosis, de les quals més de 700.000 corresponen a Catalunya.

En concret, seran 715.870 dosis. La majoria seran de Pfizer/BioNTech, 445.000; d'AstraZeneca, 219.600; i de Moderna, 50.500. A les quals cal afegir gairebé 60.000 de Janssen, la vacuna monodosi, que van arribar divendres passat i que es distribuiran també aquesta setmana.

Prop del 37% de la població catalana ha rebut almenys una dosi de la vacuna i el 19% té la pauta completa. Aquests dies s'estan posant moltes segones dosis de treballadors essencials, els vacunats amb AstraZeneca fa mesos. En una setmana hem passat de tenir un 2% d'aquest grup vacunat en segona dosi a tenir-ne ja un 22%.

D'altra banda, el Departament de Salut ha notificat aquest dimarts prop de 600 contagis nous i 11 defuncions més per Covid. Baixen les hospitalitzacions i els indicadors principals es mantenen molt estables. Ara, hi ha 740 malalts ingressats, 250 a les UCI.

 

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut