Treballadors de la Creu Roja distribuint material entre els veneçolans (Reuters)
Treballadors de la Creu Roja distribuint material entre els veneçolans (Reuters)
Caracas

Arriba a Veneçuela el primer carregament d'ajuda humanitària

Tant el govern de Maduro com l'oposició s'atribueixen l'èxit de l'operació

RedaccióActualitzat

El primer carregament d'ajuda humanitària ha arribat les últimes hores a Veneçuela. Tot i les reticències del règim de Nicolás Maduro a acceptar qualsevol tipus d'ajuda, els sectors més dasafavorits de Caracas han rebut amb alegria el material enviat per la Creu Roja, sobretot medicaments i components elèctrics per a hospitals. Almenys una quarta part dels veneçolans necessiten el material de manera urgent.

El president Maduro diu que s'ha evitat el xou mediàtic que buscava l'oposició, que s'atribueix l'èxit de la primera ajuda que arriba al país.

L'arribada de l'ajuda ha estat possible després d'un acord entre el govern i la Creu Roja, que és qui ha portat el carregament fins a l'aeroport de Maiquetía de la capital veneçolana.
 

Repartint pastilles potabilitzadores (EFE)
 

L'arribada de l'ajuda s'ha acordat finalment entre el govern de Maduro i la Creu Roja (EFE) 

Pel diputat chavista Pedro Carreño, Veneçuela no necessitaria aquesta ajuda si no fos pels atacs internacionals contra l'executiu:

"El responsable dels mals és el bloqueig. Aixequin el bloqueig contra la pàtria. Permetin a Veneçuela viure en llibertat i facin les transaccions amb les seves riqueses, amb els seus negocis. Que vinguin els inversionistes. Per què han d'estar pressionant?"

Fa un mes i mig, l'oposició veneçolana va intentar fer entrar per la força, des de Colòmbia, combois d'ajuda humanitària amb el suport de diversos governs sud-americans crítics amb Maduro. Tot plegat va acabar amb enfrontaments greus a la frontera entre els dos paÏsos.

ARXIVAT A:
VeneçuelaNicolás Maduro
Anar al contingut