Arrenca We Are One, la suma online de 21 festivals de cinema d'arreu del món

El festival durarà deu dies, serà d'accés lliure i gratuït, a través de Youtube, i ha estat impulsat pels 21 certàmens més rellevants del món

Ismael Martín AmorósActualitzat

Sense cridòries, brindis ni catifes vermelles. Sense glamur, premis ni projeccions a les grans pantalles, aquest divendres ha arrencat el We Are One: A Global Film Festival, un festival de cine d'accés lliure i gratuït, a través de Youtube.

Un centenar de pel·lícules a l'abast de tothom en un moment d'aturada cinematogràfica global en què els grans festivals de cine del món s'han unit per fer donacions a ONGs que lluiten contra la Covid-19.

 

El que no es veurà al festival
El que no es veurà al festival We Are One

 

Però en aquesta ocasió s'hauran de veure des del sofà de casa, en qualsevol racó de món, per això neix aquest nou festival de cinema.

Gràcies a la unió dels 21 certàmens més rellevants del món, com Canes, Berlín, Venècia o Sant Sebastià, i a través de YouTube, tothom podrà sentir-se "festivaler" durant deu dies.

José Luís Rebordinos, director del Festival de Sant Sebastià:

"Té un caràcter simbòlic, és una manera d'escenificar que podem anar junts malgrat les nostres competències. El que apostem és que se segueixin explicant històries i que la gent pugui continuar veient pel·lícules."

 

Cine d'accés lliure i gratuït, a través de Youtube
Cine d'accés lliure i gratuït, a través de Youtube

 

Col·laboració simbòlica, sí, perquè ni substitueix els festivals suspesos, ajornats o que han d'arribar, ni té una programació que s'hi pugui comparar. Entre el centenar de pel·lícules seleccionades, la majoria curts, d'estrenes mundials n'hi ha només 13.

I amb històries que van des del drama de l'emigració a "Atlantique", Gran Premi del Jurat a l'últim Canes, a històries que parlen de com foragitar els micos dels edificis oficials de Bombai.

El gironí Isaki Lacuesta és l'escollit per representar el Festival de Sant Sebastià, amb "Los pasos dobles", la seva primera Concha d'Or, el 2011, juntament amb dos documentals sobre cultura i gastronomia basca.

 

Los pasos dobles
"Los pasos dobles" del gironí Isaki Lacuesta representarà el Festival de Sant Sebastià

 

We Are One serà també un espai per a xerrades de cineastes com Francis Ford Coppola, Jane Campion, Steven Soderbergh, Bong Joon-ho, Guillermo del Toro o Albert Serra, en conversa amb John Waters.

En temps d'aturada i distàncies físiques, els festivals s'activen i s'acosten més que mai unint audiències i veus de tot el món.

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut