Barcelona

Arrenca la Marató 2.0 de Donants de Sang de Catalunya amb l'objectiu d'arribar a les 7.000 donacions

La campanya, sota el lema de "La sort de donar sang", té per objectiu remuntar la caiguda de reserves de sang provocada per les dates nadalenques

RedaccióActualitzat

Aquest divendres s'inicia la Marató 2.0 de Donants de Sang de Catalunya, la campanya de donacions més gran de l'any. L'any passat el tret de sortida el va donar la torre Agbar, però aquest any el punt neuràlgic és la plaça de Catalunya.

La campanya, sota el lema de "La sort de donar sang", té per objectiu remuntar la caiguda de reserves de sang provocada per les dates nadalenques. Durant els dies de Nadal les donacions habituals baixen i per això cada any es fa aquesta marató. Aquest any s'espera aconseguir 7.000 donacions de sang.

A la presentació de la campanya a finals de desembre, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va subratllar la necessitat de participar-hi.

"Demostrar que tothom sempre pot fer alguna cosa. Que amb petits gestos, amb petites contribucions de cada un de nosaltres, podem fer la diferència entre la mort i la vida de milers de persones."

Des d'avui, divendres, i durant tot el cap de setmana, s'instal·laran unitats mòbils que atendran les persones que vulguin fer la seva donació des de les 10 del matí fins a les 9 del vespre. No obstant això, la Marató de Donants s'allargarà fins divendres vinent als principals hospitals del país.

Des de la campanya s'anima els usuaris a compartir missatges i fotografies mitjançant les xarxes socials Instagram i Twitter sota l'etiqueta #MaratoDonantsCAT.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut