Cartell de l'Agència Tributària
La campanya de l'IRPF comença la setmana que ve (EFE)

Arrenca la declaració de la renda en ple confinament i en la data prevista

Hisenda manté la campanya fins al 30 de juny malgrat la petició de tècnics d'allargar-la fins al setembre per la crisi del coronavirus

RedaccióActualitzat

La campanya de la declaració de la renda començarà puntualment aquest dimecres, 1 d'abril, en ple confinament. La data prevista de finalització es manté també en el termini habitual, el 30 de juny, sense que el govern espanyol hagi fet cas als que demanaven ajornar-ne els terminis a causa de la situació extraordinària actual pel coronavirus.

Una situació que dificultarà les cites prèvies per fer la declaració de manera presencial a les oficines tributàries o, fins i tot, la visita a un assessor fiscal. Hisenda, però, argumenta que és "especialment important" mantenir el calendari perquè, així, molts contribuents cobraran abans les devolucions.

Segons fonts d'Hisenda, gairebé el 70 per cent de les declaracions surten a retornar i defensen que mantenir els terminis previstos pot ajudar a qui ho necessiti. A més, al·leguen que el 90% de les declaracions es fan per internet.

 

Entre els que van demanar ampliar el termini de presentació, tècnics d'Hisenda, que van demanar ampliar el període fins al setembre, sobretot pensant en la gent gran que fa la declaració de forma presencial.

En tot cas, les persones a qui els surti a pagar no hauran de fer-ho fins al final de la campanya, que acaba el 30 de juny. A nivell logístic pel coronavirus, l'any passat gairebé el 90% de les declaracions ja es van fer per internet.

Quan i on fer els tràmits de la renda

 

 

A partir d'aquest dimecres, els usuaris podran gestionar les declaracions per internet, a través del servei de tramitació Renda Web, i de l'app, i també podran fer servir el servei telefònic d'informació tributària de la renda (901 33 55 33 o 91 554 87 70), que funciona tot l'any.

A partir del 5 de maig es podrà demanar cita prèvia per fer les declaracions a les oficines de l'AEAT i altres entitats col·laboradores, fins el 29 de juny. Les cites es donaran a partir del 13 de maig, segons el calendari previst ara.

També a partir del 5 de maig s'activarà el servei de cita prèvia a "Le llamamos", en què l'AEAT truca al contribuent. Es pot demanar per internet, l'app o per telèfon.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaCoronavirus
Anar al contingut