Barcelona

Arrenca la campanya per al referèndum sobre l'Estatut

CiU diu que defensarà el "sí" sense complexos. El PSC assegura que amb aquest text Catalunya obtindrà el grau d'autogovern més alt d'Europa. ICV-EUiA defensa un Estatut d'esquerres, catalanista i ecologista. Entre els partidaris del "no", Esquerra Republicana ha assegurat que s'ha quedat sola defensat el text del Parlament al preu d'haver de sortir del govern. Pel PP, no s'ha de tenir por del que passarà si l'Estatut és rebutjat en interès dels ciutadans. Els partits catalans han començat a les 00.00 hores del divendres la campanya del referèndum del nou Estatut.

Actualitzat

CiU
La federació de CiU ha començat la seva campanya a Barcelona, al pavelló de l'Illa Diagonal, amb parlaments d'Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida. Després d'un sopar informal obert a militants, CiU ha mostrat el seu eslògan: "1979 o futur? Sí a l'Estatut, sí a Catalunya". Josep Antoni Duran Lleida ha fet una crida a l'electorat perquè no es deixi enganyar per Esquerra perquè el debat de l'Estatut "no és una lluita entre catalanistes" i ha afirmat que el nou text permetrà a Catalunya "pujar fins al Montblanc", la muntanya més alta d'Europa.

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha assegurat que la coalició no té por que el "sí" a l'Estatut el pugui capitalitzar l'actual govern de la Generalitat i en aquest sentit ha dit que podrien haver aturat el procés en diverses ocasions. Però el "sí" de CiU al nou Estatut, ha dit Mas, és rotund i sense complexos perquè "els triomfadors del 'sí' seran la gent i el futur de Catalunya".

PSC
Els socialistes catalans han arrencat la seva campanya a Manresa, amb les intervencions del president català i del partit, Pasqual Maragall, i del primer secretari del PSC i ministre d'Indústria, José Montilla. El seu eslògan: "Sí, guanya Catalunya; no, guanya el PP". Montilla ha acusat el PP de voler guanyar als tribunals el que no ha guanyat a les urnes. El secretari general del PSC ha advertit que el "no" debilitaria Catalunya i el PP capitalitzaria aquest vots.

Per la seva banda, Pasqual Maragall ha dit que el nou text és més ambiciós i dota Catalunya dels nivells d'autogovern més alts d'Europa. El president del PSC ha deslligat el procés estatutari del debat per la seva possible successió, i s'ha centrat a destacar que el text s'ha convertit en un projecte de referència a Espanya i a Europa.

ERC

ERC ha triat Miravet, lloc emblemàtic, ja que va ser escenari de la primera cimera de líders catalans per aprovar el nou Estatut al Parlament. El president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el número 2 dels republicans, Joan Puigcercós, han obert la campanya demanant el "no" al text. Els republicans exhibeixen com a lema: "Ara toca no. Catalunya mereix més". Carod ha recordat que el seu partit ha estat l'únic que ha defensat el que va aprovar el 90% del Parlament i ha fet notar que això "ens ha costat el càrrec", en referència a la seva sortida del tripartit. Pel líder republicà,l'Estatut que se sotmet a referèndum està del tot "desfigurat" respecte al que van aprovar els partits catalans el 30 de setembre.

PPC

El PPC ha iniciat a Barcelona la seva campanya, també pel "no", i concretament ho fa al Port Vell de la capital catalana. El líder dels populars catalans, Josep Piqué, demana el "no" al nou text estatutari amb l'eslògan: "Pensa en Catalunya. Digues no", en una campanya que demà ja rebrà el suport a Tarragona del president del PP, Mariano Rajoy. Piqué ha assegurat que l'Estatut és "intervencionista i imposa un model de societat d'esquerres", i que és "profundament perjudicial". Per això espera que els catalans hi diguin "no" i els ha advertit que si no s'aprova, "no passa res".

ICV-EUA

Els ecosocialistes d'ICV-EUiA han reunit els seus simpatitzants a l'hivernacle del parc de la Ciutadella de Barcelona, on han intervingut Joan Saura i Jordi Miralles. El lema de la seva campanya és "D'esquerres, catalanista i ecologista. Sí a l'Estatut".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut