Barcelona

Arrenca Alimentaria, que en aquesta edició celebra els 40 anys

Aquesta fira agroalimentària, una de les més importants del món, té aquest any un impacte de 170 milions d'euros i s'hi presentaran fins a 300 productes nous

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns ha obert, a la Fira de Barcelona, el Saló Alimentaria, que celebra els 40 anys d'existència. És una de les fires de la indústria de l'alimentació i les begudes més importants del món. Aquest any hi participen 4.000 empreses del sector --entre les quals n'hi ha 150 de catalanes--, amb una previsió de 140.000 visites --40.000 d'estrangeres-- i un impacte econòmic per a Barcelona i la seva àrea metropolitana de 170 milions d'euros. De fet, en el muntatge del saló, hi participen unes 700 empreses que donen feina a 8.000 treballadors, i l'ocupació hotelera se situarà prop del 95%. L'ha inaugurat aquest migdia el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i estarà obert fins dijous.

 

 

En l'edició d'aquest any, al saló, s'hi presenten 300 productes nous, que volen marcar la tendència en alimentació els pròxims anys. Per exemple: snacks a base de pèsols, tònica de maduixes, salsitxes de Frankfurt vegetals, galetes que ajuden a combatre el colesterol, cafè enriquit amb magnesi per combatre la fatiga o embotits i formatges per a vegans.

Per cert que, coincidint amb Alimentaria, els treballadors de TMB han convocat vaga de metro per a dimarts i dimecres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut