Tour de França

Arranca l'última setmana de Tour de França amb Pereiro líder de la general

El Tour entra en la seva última i decisiva setmana. Feia molts anys que no es vivia un final tan obert, on fins a sis corredors aspiren a pujar l'esglaó més alt del podi de París. El nord-americà Landis s'ha convertit en el favorit pels especialistes, però sempre amb el permís de Mentxov i l'actual líder de la general, Óscar Pereiro. La d'avui serà la primera de les tres etapes alpines, i és aquí on es decidirà quin dels sis aspirants són els més ben posicionats abans de la decisiva contrarellotge de dissabte que ve.

Actualitzat

Alpe d'Huez, La Toussuire i Morzine

El primer dia de l'impressionant tríptic, té com a plat fort l'arribada a l'Alpe d'Huez. El mític coll alpí ha estat en els últims anys l'homenatge del Tour als escaladors. D'entre els 24 noms que escriuen el llibre dels seus guanyadors, només hi figuren dos espanyols, Federic Etxabe (1987) i Iban Mayo (2003). Abans de l'arribada els corredors no ho tindran fàcil, ja que hauran de superar també els colls d'Izoard i Lautaret.
Tot i no ser la més exigent de les tres, segur que la d'avui marcarà el futur d'aquest Tour. Els que resisteixin l'etapa, hauran d'enfrontar-se dimecres i dijous amb els recorreguts finalitzats a La Toussuire i Morzine, respectivament.

Pereiro es mostra realista i ambiciós

El ciclista gallec parlava ahir de les seves possibilitats d'aconseguir la victòria al Tour de França. Pereiro és realista i sap que Landis i Mentxov són els grans favorits, però no s'autodescarta per a la lluita pel podi. El líder del Tour explicava que l'etapa d'avui, tot i acabar a l'Alpe d'Huez, no serà ni de bon tros la més difícil de les etapes alpines. Preguntat per si atacaria en alguna de les tres etapes, va respondre que seria una bogeria, però sense descartar l'opció en cap moment.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut