Arran denuncia "repressió" policial i judicial: 26 causes i 67 encausats en tres anys
Acció d'Arran a la plaça del Rei de Barcelona (Arran)

Arran denuncia "repressió" policial i judicial: 26 causes i 67 encausats en tres anys

L'organització juvenil assegura que existeixen "fitxers policials" il·lícits i "pràctiques il·legals i vexatòries"

RedaccióActualitzat

Una cinquantena de militants d'Arran, l'organització juvenil de l'esquerra independentista, han denunciat la repressió policial i judicial que diuen que han viscut durant els últims tres anys.

Han informat que tenen més de 26 causes judicials obertes i 67 militants encausats, i que se'ls han practicat més de 40 detencions. Han denunciat punxades de telèfons i trucades intimidatòries.

 

En una acció a la plaça del Rei de Barcelona, la militant Neus Serra, acompanyada per desenes de companys de files, ha explicat que Arran ha decidit fer públiques les xifres per "trencar amb aquest diàleg bidireccional" que existeix entre "la maquinària repressora" i l'organització anticapitalista i independentista.

"Pretenen atemorir-nos", ha assenyalat Serra, que ha denunciat seguiments dels cossos policials a militants, així com intervencions telefòniques i "trucades intimidatòries" i "peticions de col·laboració" dels cossos policials a canvi d'"un millor tracte, una pena menor o qualsevol mena d'acord".

Arran també afirma que existeixen "fitxers policials" il·lícits i "pràctiques il·legals i vexatòries de tots els cossos policials" i assevera que "la repressió s'ha intensificat en els últims tres anys de mobilitzacions en clau independentista i desobedient".

 

 

Serra ha afegit:

"La repressió s'exerceix des de l'estat espanyol i el mateix govern autonòmic."

Per tot això, han demanat la destitució del conseller d'Interior, Miquel Buch, l'obertura d'expedients, l'expulsió d'agents i la dissolució de la BRIMO i l'ARRO.

ARXIVAT A:
ArranPolicialJudicial
Anar al contingut