Torre d'Oristà

Arqueòlegs d'Osona fan noves troballes al jaciment iber de Puig Ciutat

L'aplicació de noves tecnologies, com l'ús de gradiòmetre magnètic, ha permès a uns arqueòlegs d'Osona descobrir dades importants del passat de les comarques centrals. Un equip que treballa a la Torre d'Oristà, al jaciment iber de Puig Ciutat, ha descobert un assentament datat del segle sisè abans de Crist, d'un valor potencial semblant als d'Ullastret o Burriac. El poblat iberoromà s'estenia per l'altiplà al llarg d'unes quatre hectàrees, en un punt estratègic, sobre el curs de la riera Gavarresa.

Actualitzat
L'ús de noves tecnologies ha simplificat la feina a les excavacions arqueològiques. Abans d'actuar en el subsòl, es pot fer un pronòstic seriós sobre les possibilitats d'èxit. Els resultats de la prospecció es poden apreciar immediatament a la pantalla d'un ordinador, que ofereix un plànol de la zona estudiada.

El projecte iniciat per a la prospecció de Puig Ciutat és d'una durada de 6 anys. El suport institucional, amb aportacions econòmiques de diferents administracions, sobretot local i comarcal, l'autorització del Servei de Paleontologia de la Generalitat i el consentiment del propietari faciliten l'estudi d'aquest element, que pot ser clau per interpretar el passat de les comarques centrals.

Anar al contingut