Sant Sebastià

Arnaldo Otegi fa una crida pública per demanar obertament el vot per Iniciativa Internacionalista

L'exportaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, ha demanat aquest dissabte el vot per la candidatura d'Iniciativa Internacionalista per a les properes eleccions europees. Otegi ha fet una crida al poble abertzale d'esquerres a donar suport electoralment a "una llista que tot i no ser nostra, recull els nostres criteris". El vot a Iniciativa Internacionalista servirà, segons Otegi, per "posar de manifest la situació que viu Euskal Herria en el context europeu" i per demanar "la implicació d'Europa per a una solució democràtica i pacífica al conflicte basc".

Actualitzat
Arnaldo Otegi ha demanat el vot per a Iniciativa Internacionalista, juntament amb la cap de llista per a Biscaia de la candidatura il·legalitzada 3DM, Itziar Lopategi, i la dirigent d'ANV, Miren Legorburu. Ho han fet durant una compareixença en un hotel de Sant Sebastià.

La candidatura d'Iniciativa Internacionalista es podrà presentar als comicis europeus després que el Tribunal Constitucional li n'ha donat permís. El govern espanyol ha acatat la decisió amb reserves, perquè l'executiu manté que la formació té lligams amb l'esquerra abertzale.

En aquest sentit, Otegi ha dit que davant "la impossibilitat real pel veto absolut de l'Estat" han optat per donar suport a la candidatura d'Iniciativa Internacionalista per "posar de manifest la situació que està vivint Euskal Herria a Europa". L'exportaveu de Batasuna ha afegit que la Unió Europea ha avalat "en l'última dècada la creació de nous estats"

Iniciativa Internacionalista evita condemnar la violència d'ETA perquè no consideren que sigui la solució del conflicte basc.

Per l'exportaveu de Batasuna, l'esquerra abertzale comparteix els punts fundacionals d'aquesta formació "en termes socials, polítics i de reivindicació de l'autodeterminació".
Anar al contingut