Francina Armengol ha comparegut al Congrés per aclarir els contractes de mascaretes firmats pel Govern Balear durant la pandèmia (EFE/Mariscal)

Armengol diu que coneixia Koldo García, però que mai van parlar de contractes de mascaretes

La presidenta del Congrés assegura a la comissió d'investigació del cas que mai ha afavorit cap empresa i insisteix que tot es deu a un muntatge del PP

La presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha admès que coneixia Koldo García com a assessor de l'exministre Ábalos, però ha negat que parlés amb ell de contractes de mascaretes durant la pandèmia, quan ella presidia el govern balear.

Armengol ho ha dit aquest dilluns durant la compareixença a la comissió d'investigació pel cas Koldo al Congrés, on ha assegurat que no estava al corrent de la contractació que el seu govern va fer a l'empresa Sociedades de Gestión, situada al centre de la trama de possible corrupció. 

L'expresidenta balear ha explicat que fa quatre anys va tenir converses amb Ábalos i altres ministres sobre la crisi de la covid-19, i no ha descartat que també s'hagués vist amb Koldo García.

"No descarto que en aquelles converses hi fos el senyor García, però el que puc descartar amb tota rotunditat és que parlés amb ell per a la contractació d'aquesta empresa."

De fet, Armengol ha dit que "mai a la vida he intentat afavorir cap empresa" i ha assenyalat que, tot plegat, es deu a un muntatge del Partit Popular. 

Al març l'expresidenta balear ja va manifestar que la compra d'1,4 milions de mascaretes a Sociedades de Gestión, per un import inicial de 3,7 milions d'euros, es va fer legalment i "amb els contractes ben fets".
 

El PP acusa Armengol de "prevaricar" 

El Partit Popular ha acusat Armengol de còmplice i de desprestigiar el Congrés, mentre que l'expresidenta balear ha assegurat que les decisions de contractació anaven a càrrec dels òrgans competents i es feien amb criteris tècnics. 

"El seu relat és fals. Porten mesos amb ell i vostès ja han plantejat una acusació perquè és la 'bola' que s'han muntat."

Durant l'interrogatori amb el diputat del PP Elías Bendodo, Armengol també ha negat que les mascaretes comprades fossin falses.

L'expresidenta balear ha insistit que van rebre material de menys qualitat del que havien demanat i que van reclamar a l'empresa 2,6 milions d'euros per la diferència de preu. 

Segons Armengol, l'actual govern del PP a les Illes és qui ha d'explicar per què va deixar caducar el desembre passat l'expedient de reclamació dels diners que havien iniciat els socialistes.

 

ARXIVAT A:
Illes BalearsCongrés dels DiputatsFrancina ArmengolCas Koldo
Anar al contingut