Argimon situa el pic de les UCI a la setmana que ve amb 700 pacients crítics

Salut reconeix que la pressió als hospitals i als CAP pot fer perillar les vacances dels sanitaris

RedaccióActualitzat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, creu que la setmana que ve arribarem al pic de malalts a les UCI, amb 700 persones ingressades. Argimon espera que a finals d'aquesta setmana comencin a estabilitzar-se la resta d'indicadors.

Continua l'augment d'hospitalitzats i pacients crítics als hospitals. Creixements, però, més moderats que fins ara. El conseller ho ha dit en la seva compareixença a la Comissió de Salut al Parlament.

"El pic d'ingressos hospitalaris crec que l'acabarem d'assolir aquesta setmana, a finals de setmana espero que es comencin a estabilitzar abans de poder baixar, i que la setmana vinent arribem a aquest pic de les UCI, que és el més preocupant des del punt de vista de la tensió i la pressió que ens aquests moments tenim als centres sanitaris."


El pic de 700 persones a l'UCI superaria el de la quarta onada.

 

Segons les dades del Departament de Salut, avui hi ha 6 persones més ingressades, i les UCI tenen 14 llits ocupats més que aquest dimarts. Arriben als 549. Pel que fa a la mortalitat, la conselleria parla de 22 morts més en les últimes hores i ja són més de 22.500 les persones que han mort a Catalunya per la pandèmia.
 

"Malgrat les vacances estem en pandèmia"

Argimon ha destacat que és molt important l'evolució de la pandèmia les properes setmanes, i sobretot també, l'evolució de la percepció social de la situació: "Malgrat les vacances continuem en pandèmia. Hem de reduir la interacció social."

 

La majoria d'altres indicadors de la pandèmia, però, van un dia més a la baixa. Avui el risc de rebrot és de 929 punts, 47 menys que ahir, i la velocitat de propagació se situa a 0,85. Ahir era del 0,88. La positivitat també va cap avall per sisè dia consecutiu. Avui surten positives 17 de cada 100 proves que es fan. Fa 6 dies eren 21 de cada 100.

Per últim ens fixem en la vacunació. Ahir es van posar prop de 62.000 dosis. Ara mateix hi ha un 63% de catalans amb almenys una dosi posada. I 4 de cada 10 joves d'entre 20 i 29 anys ja tenen, també, la primera dosi.
 

Professionals sense vacances?

Aquestes xifres estan portant molts professionals al límit i a més, potser hauran de modificar les seves vacances. El conseller Argimon ha admès que és una possibilitat real, tot i que no voldria fer-ho. 

La compareixença del conseller al Parlament no ha estat plàcida, ni dins ni fora de l'hemicicle. Tots els grups parlamentaris de l'oposició li han retret la delicada situació que viu l'Atenció Primària. I des de fora ho ha fet la plataforma Marea Blanca, que exigeix la retirada de la resolució per la qual tant el sistema públic com el privat només poden atendre urgències i visites inajornables. Reclamen més personal i que es respecti el descans dels professionals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut