Argimon: "No podem anar confinant per comarques, haurem de fer mesures generals"
Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública

Argimon: "No podem anar confinant per comarques, haurem de fer mesures generals"

El secretari de Salut Pública defensa un "confinament comarcal efectiu" per "restringir al màxim" la mobilitat.

RedaccióActualitzat

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, no és partidari d'anar establint confinaments comarcals en funció de l'evolució de les dades sobre la pandèmia.

"No podem anar confinant per comarques o perimetrant comarques."


En declaracions a RAC1, Argimon ha assegurat que no critica la decisió del govern de confinar el Ripollès i la Cerdanya, que li sembla "molt bé", però considera que aquesta és una mesura que no es pot anar adoptant repetidament.

"El que no podem fer ara és una tercera comarca, quarta comarca, cinquena comarca...", ha dit.

Ha defensat, en canvi, l'aplicació de "mesures general per tot el territori", que incloguin un "perimetratge comarcal que sigui efectiu" i permeti només desplaçar-se més enllà "per raons essencials", però "no per anar a les segones residències".

Limitar la mobilitat és essencial, segons Argimon, perquè sovint vol dir més interacció social.

 

Argimon demana reduir la mobilitat per evitar interacció social (EFE/Enric Fontcuberta)


Preguntat sobre les causes del creixement de la pandèmia al Ripollès i la Cerdanya, el secretari de Salut Pública ha respost que "això, ho repetim i ens cansem de repetir-ho, i ho sabem, és mobilitat".

I ha afegit: "Sempre és mobilitat. Mobilitat entesa com 'vaig a algun lloc amb algú per fer alguna cosa'."

"La mobilitat l'hem de restringir al màxim."


Sobre el Nadal, Argimon ha fet una crida a no celebrar les festes "com el tenim tots pensat" i a "esperar, segurament, a l'any vinent".

"Aquesta és la recomanació més senzilla", ha declarat. I ha afegit que des del govern es fan recomanacions com el límit de deu persones i de dues bombolles per aquells casos en què, "per una raó emocional", hi ha persones que volen fer una trobada.

Amb tot, ha volgut fer un aclariment: "Quan diem 10 [persones] és perquè no s'infecti molta gent, no perquè el 10 sigui un número màgic que ens previngui de res."

Argimon admès que "fa deu dies ja vaig dir que la situació anava malament i que, per tant, mesures n'havíem de prendre".

Amb tot, ha defensat que les decisions que pren el govern són "complexes", perquè "cal equilibrar diferents interessos i diferents situacions".

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Desescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut