El secretari de Salut Pública en la roda de premsa de Salut per informar de la vacunació
El secretari de Salut Pública en la roda de premsa de Salut per informar de la vacunació

Argimon nega discriminació amb les vacunes: "M'importa un rave si és mosso o guàrdia civil"

El secretari de Salut Pública diu que compliran la resolució del TSJC sobre la vacunació de policies nacionals i guàrdies civils, tot i que afectarà els majors de 70 anys

Redacció Actualitzat
TEMA:
Vacunes

"M'importa un rave quina és la professió que tenen." Amb aquesta expressió ha respost el doctor Argimon a l'acusació que la Generalitat no va vacunar policies nacionals i guàrdies civils. Visiblement molest, el secretari de Salut Pública ha defensat el pla de vacunació i ha carregat contra la decisió del TSJ que obliga a vacunar tant agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil com Mossos:

"No discriminem mai, ni per raons d'edat ni de gènere ni de creença ni de res. M'és igual si és un mosso o un guàrdia civil."

Aquí es pot veure el seu discurs sencer:

Argimon ha respost a la polèmica amb 7 punts. Primer, ha reivindicat el seu paper com a metge: "Ens han format per donar cura i assistència a tothom." Després ha explicat que es vacuna a tothom que està en el llistat facilitat, però recorda que hi va haver una "aturada cautelar" - en referència a la suspensió d'AstraZeneca - que va frenar la vacunació d'aquests col·lectius.

"Quart punt: nosaltres hem polititzat aquest assumpte? No. S'haurà polititzat des de Madrid. I ràpidament s'ha judicialitzat."

El secretari de Salut Pública ha afirmat que "prou complicat és tot" per "haver d'atendre ara a criteris judicials".

"El criteri judicial d'arribar a la cobertura dels Mossos és ridícul."

Per acabar, s'ha preguntat si haurà de demanar al ministeri o a la justícia quina dosi ha de posar als agents: "Aquí qui opina són els jutges. Potser preguntaré al jutge si és Pfizer, Moderna o Janssen. No ho sé."

"Tot és prou complicat per polititzar o judicialitzar", ha acabat Argimon, que ha demanat a qui ho hagi polititzat que ho resolgui.

Afectar la vacunació de més de 70 anys

Malgrat les queixes, el secretari de Salut Pública ha explicat que compliran la resolució judicial, però ha avisat que això afectarà la vacunació d'altres col·lectius.

"Complirem, però per a això retardarem vacunació de gent de 70 anys, aquí ho deixo"

 

Què ha passat amb la vacunació?

Salut admet que Policia Nacional i Guàrdia Civil a Catalunya tenen uns percentatges de vacunació més baixos. Segons la Generalitat, el motiu és que els comandaments del cos han dificultat la vacunació, perquè van trigar a donar-los el cens d'agents i després es van oposar que els policies haguessin d'anar als punts de vacunació proposats.

El departament diu que, un cop es van posar d'acord, la vacunació es va veure afectada per les aturades en el procés de vacunació amb AstraZeneca.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat a la Generalitat que, "sense cap excusa", garanteixi "immediatament i sense dilacions" la vacunació als agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Catalunya, perquè en deu dies assoleixi la mateixa proporció que els Mossos.

 

Marlaska diu que l'Estat actuarà

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que el govern espanyol està preparat per vacunar els policies i guàrdies civils destinats a Catalunya. Diu que ho faran si la Generalitat no ho fa.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra Guàrdia Civil Policia Nacional Coronavirus Vacunes

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut