Una escola de Lleida el setembre del 2021
Una imatge d'arxiu d'una escola de Lleida el setembre del 2021 (ACN)

Argimon, a favor de començar a eliminar les mascaretes dins les aules el 28 de febrer

El conseller de Salut ha afirmat que veu bé l'informe de l'Associació Espanyola de Pediatria que proposa un calendari imminent i progressiu

RedaccióActualitzat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, veu de bon ull que s'elimini la mascareta a l'interior de les escoles de manera progressiva a partir del 28 de febrer i començant pels alumnes dels dos primers cursos de primària.

Així ho reclama un informe que l'Associació Espanyola de Pediatria va fer públic dimarts en què proposa un calendari per a la retirada progressiva de la mascareta a les escoles acompanyada d'un reforç en la ventilació. Els pediatres catalans ja s'havien pronunciat en una línia similar.

Argimon ha dit aquest dimecres que coneix bé el document elaborat pels facultatius. Opina que "quadra amb el que nosaltres sempre havíem defensat com un pas més cap a la normalització".

En concret, els pediatres plantegen que l'últim dia de febrer es retiri el protector facial als alumnes de primer i segon de primària. A partir del 14 de març seria el torn de tercer i quart. I al cap de quinze dies, a partir del 28 de març, arribaria l'hora de cinquè i sisè.

Seguint també un ordre progressiu, els estudiants de secundària deixarien de fer servir mascareta a l'aula a partir del 25 d'abril. I els de batxillerat, el 9 de maig.

El conseller de Salut ha afegit que portaran el debat de la mascareta en interiors a la Comissió Interterritorial de Sanitat, amb el govern espanyol i les comunitats autònomes, convocada per a la setmana vinent.

Aquest mateix dimecres hi ha una trobada de la comissió i ja es podria fer algun esment a aquesta qüestió. Es preveu que es parli sobretot de la desaparició de les quarantenes per als contactes estrets a les aules, que s'ha anunciat per a la setmana vinent.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut