La directora i actriu italiana Asia Argento, una de les impulsores del moviment Me Too a Hollywood (Reuters)
La directora i actriu italiana Asia Argento, una de les impulsores del moviment "Me Too" a Hollywood (Reuters)

Argento, acomiadada com a jutge de "Factor X" després de les acusacions d'abús sexual

L'actriu apareixerà als primers set capítols del programa, que ja estan gravats, però serà substituïda per un nou jutge a l'octubre

Actualitzat

L'actriu italiana Asia Argento ha estat acomiadada com a jutge del programa "Factor X", a Itàlia. Ho ha decidit la productora de l'espai després de les acusacions d'haver abusat sexualment de l'actor Jimmy Bennet quan ell era menor.

Argento -una de les veus més destacades del moviment "Me Too" contra els abusos sexuals- apareixerà als primers set capítols, que ja estan gravats, però serà substuïda per un nou jutge a partir del 25 d'octubre. S'especula que aquest nou jutge podria ser el seu exmarit.

Després de sortir a la llum el cas, "Factor X" va explicar que havien escollit Argento com a jutge no pel seu compromís amb la campanya #MeToo sinó per la seva competència. I advertien que si es confimava "seria totalment incompatible amb els principis i valors ètics " del programa.

 

A mitjans d'agost, "The New York Times" va revelar que l'actriu hauria intentat ocultar els fets pagant a Bennet prop de 400.000 dòlars, per evitar una demanda.

Ella va reconèixer el pagament, tot i que va argumentar que era per ajudar el jove actor, que passava un mal moment. En un comunicat publicat pel periodista Yashar Ali a Twitter, Argento va negar les acusacions d'abusos i va afirmar que està "profundament commocionada i dolguda" per les notícies que ha llegit, que qualifica de "completament falses".

 

 

Argento va ser una de les primeres actrius a denunciar públicament el productor nord-americà Harvey Weinstein per abusos sexuals, i es va convertir en una de les cares visibles del popular moviment "Me Too".

Anar al contingut