Veïns i foranis celebrant la declaració a Sant Pere de Torelló.
Unes 300 persones van celebrar la declaració a Sant Pere de Torelló.
Arenys de Munt / Vic

Arenys de Munt es declararà "territori català lliure" i Vic i Sant Cugat podrien ser les següents

Serà el 13 de setembre, coincidint amb el tercer aniversari de la primera consulta popular sobre la independència. La CUP, que govern a Arenys, també portarà als plens de Vic i Sant Cugat del Vallès mocions com les que han aprovat Sant Pere de Torelló i Calldetenes en les quals es demana al Parlament que declari de manera unilateral la independència de Catalunya.

RedaccióActualitzat
Arenys de Munt, Vic i Sant Cugat podrien ser els següents municipis a declarar-se "territori català lliure". La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha anunciat que portarà als respectius plens mocions com les que han aprovat els municipis osonencs de Sant Pere de Torelló i Calldetenes en les quals es demana al Parlament que declari de forma unilateral la independència de Catalunya.

A Arenys, on governa la CUP, la votació serà al ple del 13 de setembre, coincidint amb el tercer aniversari de la primera consulta popular sobre la independència.

En el cas de Vic, la CUP vol que es voti al ple del 17 de setembre. Tant la capital d'Osona com Sant Cugat pertannyen a l'Associació de Municipis per la Independència. A més, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, lidera el Col·lectiu Independentista d'Unió, que reclama que un gir sobiranista a UDC.

La CUP té 2 regidors a Vic, on governen CiU i ERC. A Sant Cugat, també hi ha 2 regidors de la CUP i governa CiU.
Anar al contingut