"FAQS" analitza les mesures de contenció de la Covid

Arenas: "Si no confinem Madrid ara, acabarem confinant tot el país d'aquí un mes"

El catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili considera que s'hauria d'haver actuat amb més contundència a principis de setembre, quan les dades mostraven l'increment de contagis per Covid

Actualitzat

"Encara no s'ha actuat a temps". Aquest és el crit d'alerta del catedràtic d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili, Àlex Arenas, sobre la situació crítica que viu la Comunitat de Madrid pel que fa a l'epidèmia del coronavirus

Arenas, que va fer aquestes declaracions al programa "FAQS" de TV3, va assegurar que els models matemàtics indicaven que fa com a mínim 3 setmanes que s'haurien d'haver aplicat mesures més dràstiques a Madrid.

"S'havia d'actuar contundentment el 7 de setembre en tres regions ben localitzades de la Comunitat. Això hagués evitat la situació en què ens trobem ara, on estem parlant que si no es confina tota la Comunitat de Madrid, tenim un problema greu a tot Espanya, perquè és el "hub" de comunicació més important del país i això implica moviment de persones. El virus es mou amb la gent."

Arenas, que també ha explicat que considera un error anunciar restriccions i aplicar-les tres dies després, també s'ha referit a les reticències del govern de Díaz Ayuso d'aplicar mesures: "No s'entén per què les autoritats no apliquen les mesures que sabem científicament que funcionen per sortir-te'n, i en el moment que toca. Estem jugant amb la salut pública."

I ha estat contundent: "Científicament parlant, ho trobo una barreja malèfica d'incompetència i de supèrbia".
 

A preguntes dels periodistes a plató, Arenas finalment ha esclatat: "Si no confinem ara, acabarem confinant tot el país d'aquí un mes."

I ha explicat que el confinament "és el fre de mà que tenim al cotxe que va de baixada sense frens. No hauria de ser mai l'objectiu, és l'última mesura. Abans ens podem anticipar i hem de ser proactius. Però no ens hem preparat a l'estiu i no hem fet els deures."

ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de Madrid
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut