Arcadi Oliveres, fundador del moviment Procés Constituent (ACN)
Arcadi Oliveres, fundador del moviment Procés Constituent (ACN)
Barcelona

Arcadi Oliveres rebutja "de manera definitiva" encapçalar Catalunya Sí que es Pot

El fundador de Procés Constituent no descarta, però, formar part de la llista que inclou Podem, ICV i EUiA

RedaccióActualitzat

Ahir, la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, afirmava a "El matí de Catalunya Ràdio": "Arcadi Oliveres sap que, si vol, pot encapçalar la llista" de Catalunya Sí que es Pot, formada per Podem, Iniciativa i EUiA. Però el fundador de Procés Constituent ha decidit rebutjar aquesta possibilitat. Ha descartat de "manera definitiva" i "personal" liderar la candidatura. Ho ha assegurat el membre de la coordinadora de Procés Constituent Joan Sampere. El que no ha descartat Sampere és que Oliveres pugui formar part de la llista, ja que és un tema que "no se n'ha parlat."

Arcadi Oliveres va ser impulsor al costat de Teresa Forcades del moviment Procés Constituent, i ja havia avisat a les últimes hores que per la seva "edat" i les seves "poques habilitats polítiques" es decantava per no encapçalar la llista.

Joan Sampere ha esmentat dos factors que considera essencials perquè la seva plataforma se sumi a la candidatura de confluència: una presència més gran de la ciutadania a la llista mitjançant l'atracció d'"independents" al projecte i un procés de primàries obert que "ratifiqui" la llista proposta finalment. Procés Constituent demana que s'inclogui "independents" que provinguin dels moviments i lluites socials, i que no tinguin un paper merament "estètic", sinó que tinguin una forta "visibilitat" en el projecte final, i no quedin per darrere dels representants dels partits.

Sampere ha explicat que les negociacions "no estan tancades", però que aquesta setmana és l'"última" per prendre una decisió, que serà votada dissabte a l'assemblea que faran per determinar si el moviment se suma o no a Catalunya Sí que es Pot.

Anar al contingut