Una plantació de marihuana
Una plantació de marihuana (Pixabay)

Arbúcies, un "caramel" per als narcotraficants i les plantacions de marihuana

L'alcalde d'Arbúcies assegura que l'orografia del terreny i les vies ràpides d'accés i sortida de la població són un reclam per a les bandes

Redacció/ACNActualitzat

El cultiu de cànnabis va en augment. Els Mossos d'Esquadra asseguren que  Catalunya s'ha convertit en el principal productor de marihuana a Europa. I de tot el territori, Arbúcies, a la Selva, és un lloc propici per a les plantacions.

Ho explica el seu alcalde, Pere Garriga, que apunta que la població és "un caramel" per als narcotraficants

L'orografia de la zona, la densitat de bosc, que ocupa els 90 quilòmetres quadrats del municipi, i "l'avantatge" que suposa tenir l'autopista i l'Eix Transversal a prop de la localitat fan que Arbúcies sigui un lloc atractiu per a les bandes que es dediquen al negoci de la marihuana.

En els darrers tres mesos s'han desmantellat sis plantacions de marihuana a Arbúcies que han acabat amb cinc detencions. En total, les operacions policials han permès requisar més de 20.000 plantes, la majoria dins del parc natural del Montseny, 10.000 en una sola operació a l'agost.

"Aquesta zona crida molt l'atenció a les persones que es dediquen a fer això, però nosaltres hi estem a sobre."

Garriga reconeix que "preocupa" la proliferació de plantacions a Arbúcies i diu que "hi posen tots els esforços" per descobrir-les i denunciar els traficants.

El municipi ha creat un cos de vigilants rurals i ha especialitzat alguns agents de la policia local només per detectar ràpid les zones on sospiten que hi pot haver una plantació.


Mig milio de plantes en deu mesos

El cas d'Arbúcies no és únic. A Catalunya cada cop hi ha més plantacions de marihuana de totes les modalitats. N'hi ha de grans extensions, com la que van demantellar al Solsonès amb 18.000 plantes, i d'interior en espais minúsculs, com la descoberta aquesta setmana en un pis de Santa Coloma de Gramenet

Aquest 2021, els Mossos ja han confiscat mig milió de plantes de marihuana, pràcticament el doble que durant tot l'any passat

El negoci ha atret organitzacions criminals d'arreu del món, segons ha explicat al programa "Preguntes freqüents", de TV3, Ramon Chacón, cap de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos:


Els Mossos alerten que l'activitat delictiva d'aquestes organitzacions està corrompent agents econòmics de la societat catalana.

ARXIVAT A:
DroguesNarcotràficMarihuana
Anar al contingut