Tenis

Arantxa Sánchez Vicario revela en les seves memòries que està barallada amb la seva família

Màquina de guanyar durant els 90, un prodigi de lluita incansable i sacrifici. I també de negoci: uns 45 milions en premis després de 17 anys de carrera. Èxits sense aturador amb la seva omnipresent família sortint a la foto. Arantxa, però, revela ara que no queda gairebé res del seu patrimoni i que ha trencat amb el clan dels Sánchez Vicario, a qui acusa d'administrar malament la seva fortuna i d'implicar-la en escàndols amb l'agència tributària per la seva residència fiscal a Andorra. Les memòries d'Arantxa, que es publiquen aquest dimarts, estripen ja del tot la imatge idíl·lica de la família. La seva mare, Marisa, ha emès un comunicat lamentant el contingut de les memòries i reservant-se el dret d'emprendre accions legals contra la seva filla.

Actualitzat
Ingressada amb només 13 anys en una prestigiosa escola de tecnificació a Marbella, al costat de Steffi Graff, sota una disciplina radical i obsessiva, començava a gestar-se un mite que va esclatar el 1989, amb el primer dels tres Roland Garros.

També caurien un Open dels Estats Units, quatre medalles olímpiques i cinc Copes Federació. La família es feia seus els èxits i fins i tot va publicar-ne els secrets en un llibre.

Però a mesura que Arantxa creix i agafa personalitat, arriben les esquerdes per l'excés de control dels pares. Explica l'extenista que ni a la festa dels seus 18 anys la volien deixar sortir més enllà de les dotze. I, a partir d'aquesta anècdota, la resta: canvis constants d'entrenadors que ella no desitjava, poca tendresa més enllà de la victòria i un afany de perfeccionar-la que psicològicament la van desgastar fins al punt de recórrer a especialistes.

Deutes i interessos

El pitjor de tantes pressions i intervencionisme, la realitat: els tres milions i mig d'euros de multa d'Hisenda, la falta d'explicacions quan pregunta on han anat a parar els ingressos per premis i patrocinis i, el detonant final, el seu matrimoni ara fa tres anys amb Josep Santacana, un empresari amb problemes que sempre ha estat repudiat pel clan, que hi veu una relació per pur interès.

De moment, els Sánchez Vicario s'esperen una lectura completa de les memòries abans de pronunciar-se. Però algunes imatges i sentiments, sens dubte, formen part del passat.

La reacció de la família

Marisa Vicario Rubio, mare d'Arantxa, ha emès un comunicat lamentant el contingut de les memòries de la seva filla i reservant-se el dret d'emprendre accions legals contra ella. Aquest és el text íntegre del comunicat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut