Aragonès confia que la Generalitat es personi en el cas del 3%
Aragonès confia que la Generalitat es personi en el cas del 3%
Sant Cugat del Vallès

Aragonès vol que el govern es personi en el cas del 3% que investiga l'antiga CDC

L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha anunciat que es personarà com a perjudicat per operacions d'habitatge públic esquitxades pel cas

RedaccióActualitzat

Aragonès ha anunciat que demanarà a la Generalitat que es personi com a acusació en el cas del 3%, que investiga el presumpte cobrament de comissions il·legals per part de l'antiga Convergència.

Aquesta setmana ha finalitzat la interlocutòria del jutge, Jose de la Mata, que posa fi a la investigació iniciada el 2015. El vicepresident assegura que és una obligació de les administracions vetllar per recuperar els diners que s'hagin pogut utilitzar de forma il·legal.
 

El vicepresident assegura que traslladarà la petició a tots els àmbits de l'executiu i s'ha mostrat convençut que obtindrà la "complicitat" de la resta de representants públics.
 

Davant la finalització d'una part d'aquest procediment judicial, en què hi ha sobre la taula uns indicis d'una sèrie d'obres que podrien estar implicades en un presumpte cas de corrupció, la responsabilitat de les administracions és vetllar perquè fins a l'últim euro, en cas que això s'acabi demostrant, torni a les arques públiques.

 

Pere Aragonès ha anunciat la decisió en una visita a Sant Cugat, on s'ha reunit amb l'alcaldessa republicana, Mireia Ingla, que donarà suport a la petició. El consistori de Sant Cugat es presentarà com a acusació en el cas del 3%, que esquitxa també una operació d'habitatge públic que s'hauria construït a la ciutat en l'època de govern convergent.
 

És un tema de responsabilitat institucional quan el que està en joc són els recursos públics, en aquest cas de Sant Cugat. Hem pogut observar en una primera anàlisi de la interlocutòria que Sant Cugat surt permanentment a tots els folis, barrejada amb molts equipaments i obra pública feta durant tots aquells anys a Sant Cugat. Doncs l'Ajuntament, de forma responsable, va haver de prendre aquesta decisió.

 

Mireia Ingla, alcaldessa republicana de Sant Cugat
Mireia Ingla, alcaldessa republicana de Sant Cugat

 

 

ARXIVAT A:
CorrupcióERCGeneralitat de Catalunya
Anar al contingut