Aragonès sobre l'òmicron: "Venen uns dies en què haurem de fer un esforç"

El president de la Generalitat demana extremar les precaucions i apunta que aquest dilluns es reuniran per tractar si hi ha noves restriccions

Actualitzat

"Hem de ser tots molts prudents." El president de la Generalitat demana un esforç a la ciutadania davant l'augment de casos de covid per la nova variant òmicron.

En una entrevista en el marc de La Marató de TV3, Aragonès ha explicat que aquest dilluns avaluaran les dades i decidiran si calen noves restriccions. El president no ha detallat si n'hi haurà ni quines serà, però ja ha avançat que cal un esforç conjunt:

"Venen uns dies en què haurem de fer un esforç."

El govern estudiarà les propostes del comitè científic que l'assessora, que, entre altres, podrien passar per la limitació de trobades, la reducció d'aforaments o evitar actes multitudinaris.

Aragonès demana que "les mesures i l'esforç siguin compartits per tothom". Demana així un compromís als ciutadans per extremar les precaucions.


Reunió de president amb Sánchez, dimecres

També l'executiu de Pedro Sánchez es planteja recuperar algunes restriccions. Vol que siguin consensuades amb les comunitats, amb qui es trobarà dimecres.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lamentat que la reunió no es faci abans. Reclama al govern espanyol que es mantinguin els fons covid per al 2022 "per seguir ajudant en l'àmbit sanitari i també, si s'han de prendre mesures que afecten sectors econòmics i socials, poder-los compensar".


Argimon: "El virus va molt ràpid"

Tot i el bon ritme de vacunació, els contagis continuen a l'alça. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha avisat que aquesta onada és més forta que l'anterior perquè el virus va evolucionant de pressa i ha fet una crida a la responsabilitat individual.

Salut ha comptabilitzat gairebé 4.200 positius nous en un sol dia i han augmentat els ingressos de malalts de covid als hospitals. A les UCIs atenen 307 pacients i a planta hi ha 1.144 persones.

El risc de rebrot de la covid s'ha disparat fins als 1.132 punts i ahir es van posar 32.600 vacunes.

ARXIVAT A:
Pere AragonèsCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut