Barcelona

Maragall promet treballar des de Barcelona per "la llibertat dels presos"

Pere Aragonès destaca que amb els resultats de les europees "enviem un pres polític al cor d'Europa"

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana és la guanyadora de les eleccions municipals a Catalunya i Barcelona, una victòria que el partit ha volgut dedicar a Oriol Junqueras, Marta Rovira, Carme Forcadell, Raül Romeva, Meritxell Serret i a "tots els represaliats i represaliades que estan a l'exili i a aquí".

Pere Aragonès ha destacat que es tracta dels millors resultats d'Esquerra Republicana a unes municipals des de 1931.

"80 anys després Barcelona torna a ser republicana".

"L'Ernest ha guanyat Barcelona pel republicanisme, l'independentisme i les polítiques de progrés".

 

Aragonès s'ha felicitat també pels resultats de les europees, en les que la coalició Ara Repúbliques ha obtingut tres eurodiputats, per "enviar un pres polític al cor d'Europa i posar de relleu la repressió de l'estat espanyol".

Esquerra ha guanyat en vots i regidors de Catalunya, una triomf que segons Aragonès "ha de ser una victòria de país per aconseguir la república catalana, la independència per la justícia social, la igualtat d'oportunitats i per tornar la dignitat a tots i cadascun dels ciutadans de Catalunya".

 

Victòria històrica a Barcelona

Aragonès ha comparegut acompanyat d'Ernest Maragall, un dels grans triomfadors d'aquestes eleccions, que ha aconseguit l'alcaldia de la capital catalana per als republicans. El candidat d'Esquerra ha estat rebut entre crits "d'alcalde, alcalde" i "llibertat". Una de les seves primeres paraules han estat per Oriol Junqueras a qui "ha volgut abraçar" tot i que "no em pots escoltar".

Maragall ha recordat el 24 d'agost a Lledoners quan Junqueras li va dir "endavant., ves-hi". Maragall li ha respost:

"Aquí tens l'ajuntament de Barcelona que treballarà per la teva llibertat des d'aquest moment i des d'aquest minut. La teva i la de tots els altres i pel retorn dels exiliats".

 

El guanyador a Barcelona ha dit que aquesta setmana que ve vol visitar Joaquim Forn a Soto del Real. Amb el candidat de JxCat vol parlar "del rol de Barcelona en la conquesta de la llibertat, de l'emancipació de Catalunya, i en la recuperació del dret d'autodeterminació".

Sobre Ada Colau ha volgut expressar el seu respecte cap a ella i ha dit: "També hauré de parlar amb ella sobre el futur d'aquesta ciutat per la llibertat i la democràcia".

Maragall també ha volgut fer una menció especial per la CUP, que ha quedat fora del consistori. Segons ha destacat "necessitarem a Anna Saliente i a tot el seu grup per treballar pel futur d'aquesta ciutat".

Finalment ha destacat que la primera persona que anirà a veure aquest dilluns és l'alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, el seu germà.

ARXIVAT A:
ERCEleccions europees 26MEleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut