Sant Joan Despí

Aragonès sobre els pressupostos: "Són d'autoria conjunta entre govern i CUP"

El secretari d'Economia del govern rebutja augmentar l'IRPF ni l'impost sobre el patrimoni perquè diu que generarien pocs ingressos i que no arribarien fins al 2018 o el 2019

redaccióActualitzat

El secretari d'Economia del govern, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimarts que el projecte de pressupostos que han treballat amb els negociadors de la CUP és la "proposta definitiva" i ja no hi ha marge per negociar més, a l'espera que les assemblees de la CUP decideixin aquest cap de setmana si hi donen suport o no.

Entrevistat per Lídia Heredia al programa "Els Matins de TV3", Aragonès ha afirmat que són uns pressupostos que reverteixen les retallades, amb 1355 milions d'euros més destinats a àmbits socials, i que la feina de la CUP hi és molt present:

"Hi ha hagut un procés de debat amb la CUP per fer una proposta conjunta. Entenem que el que hem posat sobre la taula recull la major part de peticions que plantejava la CUP, i per tant és una proposta que fa el govern però que podem dir que és d'autoria conjunta entre el govern i els negociadors per part de la CUP."

 

El debat de la fiscalitat

Pel que fa a una de les principals demandes de la CUP, l'apujada d'impostos com el de la renda o el del patrimoni, Aragonès l'ha descartat perquè ha dit que només aportarien ingressos a partir del 2018 i que, en tot cas, no serien grans quantitats. Segons ha dit, apujar l'IRPF a les rendes més altes de 90.000 euros generaria 20 milions anuals, i 40 si fos a les més altes de 60.000, però en tot cas, són diners que no arribarien fins al 2019.

Aragonès ha qualificat la proposta de pressupostos d'"ambiciosa i valenta", i ha dit que "hauria de motivar per si sola el suport de la CUP":

"Hem de ser conscients del moment en què estem, tenim un govern transversal ideològicament, amb gent amb ideologies diferents, i que ens hem posat d'acord perquè el repte que tenim transcendeix el pressupost, el referèndum, això vol dir centrar-nos en els aspectes comuns i no centrar el debat en les discrepàncies."

450 milions més per a Ensenyament

Aragonès ha detallat que el Departament d'Ensenyament tindrà 111 milions d'euros més per reduir una hora lectiva als mestres i professors, cosa que comportarà la contractació de 3.500 docents més. Ha afegit que amb altres partides s'arribarà a 140 milions d'euros i que, tenint en compte tot l'àmbit educatiu, l'increment és de 450 milions. També ha xifrat en 253 milions el pressupost per a la renda mínima garantida.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut