Pla mitjà del vicepresident Pere Aragonès, el 4 de juny del 2020 (horitzontal)
Pla mitjà del vicepresident Pere Aragonès, el 4 de juny del 2020 (horitzontal)

Aragonès sobre eleccions: "Prou feina tenim perquè contribueixi a una dinàmica de polèmiques estèrils que no van enlloc"

Actualitzat

ACN Breda.-El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, no ha volgut entrar en debats dialèctics al voltant de les eleccions catalanes. "Prou feina tenim perquè contribueixi a una dinàmica de polèmiques estèrils que no porten enlloc", ha afirmat. Aragonès ha recordat que la decisió de convocar els comicis correspon al president de la Generalitat, Quim Torra. "El que plantegem és que és millor que totes les decisions sempre generin el màxim consens, però dit això no entraré a obrir cap polèmica", ha reiterat el vicepresident. Per a Aragonès, allà on ara cal centrar els esforços és en els àmbits educatiu, sanitari i de reactivació econòmica i social de Catalunya després dels estralls que ha deixat la pandèmia de la covid-19.

El president de la Generalitat va afirmar ahir que preveu convocar eleccions quan s'hagi "encarrilat" la sortida de la crisi. No va desvetllar dates, però també va apuntar que preveia que la sentència del Suprem sobre la seva possible inhabilitació no arribi abans de la tardor. "Això tirarà per llarg", va sentenciar. Torra va admetre també les estratègies diferents entre els socis de Govern, i precisament, va exemplificar-les amb la divisió entre ERC i JxCat per la sisena pròrroga de l'estat d'alarma. El vicepresident del Govern i coordinador nacional d'ERC ha rebutjat però obrir debat al voltant dels comicis. Tot i que els republicans havien insistit per consensuar la data, Aragonès ha subratllat que, ara per ara, les prioritats són unes altres. "En l'àmbit polític s'aniran prenent les decisions que s'hagin de prendre, però el que no faré ara és contribuir a una dinàmica de polèmiques estèrils que no porten enlloc", ha afirmat.El vicepresident ha recordat que la decisió de convocar eleccions, legalment, correspon al president de la Generalitat. "El que nosaltres plantegem és que totes les decisions generin sempre el màxim consens; però dit això, no entraré a obrir cap polèmica perquè prou feina tenim en els àmbits educatiu, sanitari i de reactivació econòmica i social, i és aquí on estem centrats", ha afirmat Aragonès."I estic convençut que, perquè tota aquesta feina es pugui continuar fent, tothom, les decisions en l'àmbit polític, les prendrà amb el màxim consens", ha conclòs.

Anar al contingut