Aragonès no veu "necessari" que Torra sigui a la taula de negociació entre governs
El vicepresident del govern, Pere Aragonès, al pati dels tarongers de la Generalitat (EFE)
Barcelona

Aragonès no veu "necessari" que Torra sigui a la taula de negociació entre governs

El vicepresident de la Generalitat contradiu la portaveu, Meritxell Budó, que va dir que "no tindria cap sentit" que no fos així

RedaccióActualitzat

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, d'ERC, ha assegurat que a les encara hipotètiques reunions entre els governs català i espanyol s'hi ha d'anar sense límits marcats i amb igualtat entre les parts.

Malgrat el que aquest dimarts va dir la portaveu del govern, Meritxell Budó, de JxCat, Aragonès ha dit aquest dimecres a Ràdio 4 que no és "necessari" que el president Quim Torra hi sigui:

Aragonès: "Si finalment es constitueix aquesta mesa, al govern de la Generalitat en parlarem i decidirem qui enviem. Això encara està per definir".

Pregunta: "No hi ha d'anar el president?"

Aragonès: "És que no és descartable que hi vagi, però tampoc és necessari. És a dir, aquí hem de tenir flexibilitat. Ja serà cada govern, evidentment: si una part decideix enviar-hi un determinat rang, l'altra part hi haurà d'enviar el mateix rang. Això és lògic en qualsevol negociació".

Pere Aragonès i Quim Torra, aquest dimarts al Parlament de Catalunya (ACN)


Torra: "El senyor Sánchez m'ha de trucar"

El president de la Generalitat ha replicat poca estona després Aragonès: ha dit al Parlament que "un diàleg seriós i amb contingut" exigeix que els presidents dels dos governs es reuneixin.

Torra ha afegit que, per poder-ho fer, "el senyor Sánchez m'ha de trucar" i que tot plegat, a més, exigirà "mesures de garantia" perquè, ha dit, "l''apoyaré' ja l'hem viscut".

Aquest dimarts, Meritxell Budó ja havia dit que "no tindria cap sentit" que Torra no encapçalés la representació del govern en aquesta mesa, i que al davant no tingués Pedro Sánchez.


Puigdemont i Junqueras, interlocutors

En la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu, Budó també va reivindicar que en una taula entre governs hi ha d'haver un relator independent, cosa que ERC no contempla.

A preguntes pels contactes directes entre Aragonès i Sánchez, Budó va assegurar que els ha fet com a representant d'ERC, no pas com a membre del govern.

Per la seva banda, la cap de llista de JxCat al Congrés, Laura Borràs, va dir aquest dilluns que una taula de diàleg entre governs havia de reconèixer com a interlocutors tant Carles Puigdemont com Oriol Junqueras.

De moment, reunió PSOE-ERC

Aquest dijous, per primera vegada de manera pública, es reuniran ERC i el PSOE per parlar sobre la investidura del líder del PSOE.

Fins ara s'havien trobat de manera discreta i lluny del focus mediàtic. Sobre la taula, l'exigència dels republicans d'un calendari fixat per començar el diàleg entre el govern català i l'espanyol després de la investidura.

Només així, Esquerra garanteix l'abstenció dels seus 13 diputats perquè Sánchez aconsegueixi ser investit de nou com a president del govern espanyol.

 

ARXIVAT A:
Pere AragonèsEleccions generals 2019-10NQuim Torra
Anar al contingut