Lídia Heredia entrevista Pere Aragonès a "Els matins"

Aragonès: "No concebo una taula de diàleg on no hi sigui Pedro Sánchez"

El president de la Generalitat anuncia que l'oci nocturn no reobrirà pròximament i apel·la a la responsabilitat individual per acabar amb els botellots

Actualitzat

A dues setmanes de la primera trobada de la taula de diàleg entre el govern de l'estat espanyol i el de la Generalitat des del febrer del 2020, Pere Aragonès ha declarat que no concep que en la reunió no hi sigui present Pedro Sánchez.

"Sap la importància que té aquesta trobada per encarar el conflicte polític", ha explicat Aragonès en una entrevista a "Els matins" de TV3. El president ha reconegut que caldrà temps per engegar la taula de diàleg, ja que el precedent anterior es va donar fa un any i mig i mentrestant han passat quatre fets que Aragonès ha destacat per sobre de la resta: la pandèmia, la inhabilitació de Quim Torra, els indults i la formació d'un nou govern.

"Comencem de nou. Hem de ser conscients que aquesta negociació és complexa, necessitarà el seu temps. Hem de començar amb bon peu."

La taula de diàleg és la gran aposta d'Aragonès per resoldre el conflicte polític amb el govern espanyol, i confia que a l'altra banda hi haurà predisposició per arribar a un acord. El president creu que la manca d'una solució no posarà fi a les reclamacions d'independència a Catalunya, sinó al contrari.

"No renunciarem a la independència de Catalunya, és el nostre objectiu polític. ¿Podem pactar un procediment per aconseguir-ho per vies democràtiques o ens esteu empenyent únicament a una situació de xoc?"

A la reunió, la delegació catalana hi anirà sense l'acord nacional que es pretenia presentar, ja que Aragonès vol que sigui representatiu de tots els partits i organitzacions que volen el referèndum, i no només els independentistes.


L'oci nocturn no reobrirà pròximament

Tot i admetre que els professionals del sector estan patint una situació "injusta", l'oci nocturn no reobrirà pròximament. Aragonès creu que encara s'ha de fer una feina de "descompressió de l'àmbit sanitari" abans que el govern es plantegi una reobertura.

"Si reobrim avui, d'aquí uns dies tindrem un augment de contagis i després ho lamentarem."

Els botellots s'han erigit en l'alternativa a l'oci nocturn, però Aragonès no contempla reobrir discoteques per reduir les concentracions il·legals al carrer. El president ha recordat que, per combatre'ls, la Generalitat havia demanat mantenir el toc de queda, però, davant la negativa del TSJC i la impossibilitat de la policia de fer les actuacions pertinents, només li queda apel·lar a la responsabilitat individual.

Aragonès també ha declarat que la mesura del passaport Covid per entrar en locals específics, que ja s'aplica en altres països, de moment "no és plantejable", ja que a Catalunya no hi ha una oposició significativa a la vacunació.

ARXIVAT A:
Pere Aragonès
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut