Aragonès: "L'independentisme rebutja la violència i no tolerarem que se'l criminalitzi"

ERC ratifica les llistes al 10-N amb Oriol Junqueras i Raül Romeva com a caps de llista al Congrés i al Senat

RedaccióActualitzat

Pere Aragonès condemna la violència i assegura que Esquerra no permetrà que es criminalitzi l'independentisme. El vicepresident del govern ha obert el consell nacional extraordinari del partit que es fa aquest matí. El també coordinador nacional del partit ha dit que l'única violència que hi ha hagut a Catalunya és la que es va viure l'1 d'Octubre.

"L'independentisme, per molt que alguns vulguin construir, a través de filtracions que es van fent gota a gota, d'unes suposades investigacions d'uns suposats indicis... rebutja la violència. Sempre i a tot arreu. Ho hem de dir ben clar, i no tolerarem que es criminalitzi l'independentisme. En aquest país l'única violència que hi ha hagut és la de l'1 d'Octubre de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional."

Aragonès ha encoratjat els independentistes a mostrar els seus "somriures" per combatre la "criminalització" del moviment arran de les acusacions de terrorisme de membres vinculats als CDR.

"Com més crispats ens vulguin per contribuir al seu relat d'igualar independentisme a violència, més somrients ens trobaran."

Davant la sentència pel judici del procés, diu que Esquerra seguirà defensant que cal trobar una solució política, tot i que se'ls vulgui induir a la crispació, i que seguiran treballant per trobar majories àmplies per defensar l'autodeterminació.

"Malgrat el que alguns voldrien, que és que aquest país estigués agenollat, el país està dempeus. I al costat d'un país dempeus hi ha un partit, Esquerra Republicana, preparat per assumir les responsabilitats, que no són ni càrrecs ni cadires, sinó que són decisions i compromisos."

 

 

El número tres d'Esquerra ha explicat en la trobada del partit per on passa l'estratègia futura, amb les eleccions del 10 de novembre a l'horitzó.

"La nostra proposta és la de seguir avançant, de crear àmplies majories; de sumar aquells que encara no saben que formaran part de les properes sumes àmplies i majoritàries d'aquest país a favor del dret a l'autodeterminació, de la justícia, la independència i dels valors republicans; d'enfortir les institucions, especialment quan les volen crispades."

 

Junqueras i Romeva, caps de llista

ERC ha ratificat en el consell nacional les llistes per a les eleccions del 10-N, amb Oriol Junqueras com a cap de llista al Congrés per Barcelona i Raül Romeva encapçalant la candidatura al Senat, com al 28-A.

Així, els republicans mantenen la candidatura amb els presos al capdavant a l'espera de la sentència del Tribunal Suprem, que podria condemnar i inhabilitar els líders ara en presó preventiva. La llista, en què Gabriel Rufián repeteix com a número 2, inclou alguns canvis: Gerard Gómez del Moral, que el 28-A va ser elegit diputat, ara no s'hi presenta per decisió personal.

Aragonès ha fet una crida als votants del PSC i Unides Podem perquè donen suport a Esquerra com a única via per "aturar l'extrema dreta política, judicial i mediàtica".

"La seva opció és ERC perquè l'única manera de tenir unes polítiques d'esquerres és una república catalana."

ARXIVAT A:
ERCPere AragonèsProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut