Marta Rovira, Oriol Junqueras, Pere Aragonès i Marta Vilalta, reunits aquest dijous a la tarda a Ginebra (@Esquerra_ERC)
Marta Rovira, Oriol Junqueras, Pere Aragonès i Marta Vilalta, reunits aquest dijous a la tarda a Ginebra (@Esquerra_ERC)
Ginebra

Aragonès, Junqueras, Rovira i Vilalta, junts per primera vegada des del 2017

Junqueras reivindica la taula de diàleg com "el millor camí" perquè l'independentisme sumi forces per avançar cap a la independència

Actualitzat

A Ginebra s'hi ha vist aquest dijous una imatge que no es veia des de l'any 2017: Pere Aragonès, Oriol Junqueras, Marta Rovira i Marta Vilalta, junts.

La cúpula dels republicans, amb les dues cares visibles del partit fins que Junqueras va entrar a la presó i Rovira va marxar a l'exili, s'ha reunit per encarar el nou curs polític, amb la vista posada en la taula de negociació amb el govern espanyol, que té previst reunir-se el 13 de setembre.

La plana major d'Esquerra, amb la presència dels consellers Laura Vilagrà i Roger Torrent, ha anat a Suïssa al matí i Aragonès s'hi ha afegit a la tarda, després d'haver visitat la zona afectada pels aiguats a l'Ebre.

La delegació d'Esquerra, aquest dijous al matí a Ginebra
La delegació d'Esquerra, aquest dijous al matí a Ginebra (ACN)


Una imatge que feia gairebé quatre anys que no es veia

Des que Junqueras va entrar a la presó el novembre del 2017 i Rovira va marxar a Suïssa el març del 2018, la imatge no s'havia pogut repetir.

Fins ara, Aragonès i Junqueras havien coincidit tant en la investidura com en la presa de possessió de l'actual president de la Generalitat.

Aragonès i Rovira havien coincidit en l'executiva que els republicans van fer a Ginebra el gener del 2019.

D'ençà de l'indult als líders independentistes empresonats, Junqueras i Rovira van coincidir en la visita que els expresos d'Esquerra van fer a la número dos dels republicans el 30 de juny.

Els presos d'Esquerra i Marta Rovira, el 30 de juny a Ginebra, una setmana després dels indults
Els presos d'Esquerra i Marta Rovira, el 30 de juny a Ginebra, una setmana després dels indults (ACN/Natàlia Segura)


Junqueras reivindica la taula de diàleg

Després de la reunió de la cúpula dels republicans al matí, Junqueras ha reivindicat la taula de diàleg i ha recomanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que se la prengui "seriosament" perquè creu que "qui més defensi aquesta taula de negociació, més suports obtindrà de la comunitat internacional":

"Constatem, intuïm i preveiem que la comunitat internacional farà gestos en la mesura en què nosaltres actuem amb convenciment i franquesa en defensa d'aquesta negociació."

 


Després d'unes setmanes en què tant Junts com la CUP s'han mostrat escèptics sobre la taula de diàleg, el president d'Esquerra ha considerat que "és la millor manera, l'única manera d'obtenir aquest reconeixement que és imprescindible per fer la independència de Catalunya".

"Atès que la independència de Catalunya és impossible sense el reconeixement internacional, nosaltres ens sentim amb l'obligació, el deure i la voluntat expressa de defensar la taula de negociació, perquè precisament és la recomanació que ens arriba sempre des de la comunitat internacional."

Junqueras, que no ha aclarit si ell formarà part de la delegació catalana, ha apuntat que, si finalment Sánchez no hi participa, la taula de diàleg no quedarà devaluada.

 

ARXIVAT A:
ERCOriol JunquerasMarta RoviraPere Aragonès
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut