Pere Aragonès ja assumeix funcions de president

El Diari Oficial de la Generalitat ja ha publicat el decret de substitució de Torra

RedaccióActualitzat

Primera reunió del govern, aquest matí, després de la inhabilitació de Quim Torra.

En aquesta reunió, extraordinària, s'ha aprovat el decret de substitució al capdavant del govern, mitjançant el qual Pere Aragonès s'ha convertit en vicepresident amb funcions de president, assumint una part de les funcions del càrrec.

La primera reunió del govern sense Torra ha estat presidida per la cadira buida que Torra hauria ocupat si no hagués estat inhabilitat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Més tard, cap al migdia, el govern farà la seva reunió ordinària, la que habitualment es fa els dimarts; serà la primera presidida per Aragonès.

 

Budó i Aragonès arribant a la primera reunió del govern sense Torra (ACN/Jordi Bedmar/Presidència)


Al final, aquest relleu al capdavant del govern s'haurà fet sense que el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publiqui el cessament de Torra.

Des de la Generalitat s'esperava que aquesta publicació es faria dimarts, però l'Advocacia de l'Estat considera que és un tràmit innecessari, en haver quedat cessat per una sentència judicial.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat el decret de substitució de Torra, que Aragonès signa com a vicepresident del govern en substitució de la presidència de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda

 

 

El decret -que és de substitució, no de destitució- preveu la restitució de Torra si el Tribunal Constitucional suspèn cautelarment la sentència del TSJC arran del recurs presentat pel seu advocat, Gonzalo Boye.
 

Torra, convidat al Parlament

Aquesta tarda, d'altra banda, el Parlament fa un ple monogràfic per debatre la inhabilitació de Torra, que hi compareixerà com a convidat.

El ple l'han demanat JxCat i ERC, i Cs i el PSC ja s'hi han mostrat en contra.

Miquel Iceta ja ha avançat que el grup socialista no hi assistirà. El cap de l'oposició, Carlos Carrizosa, en canvi, ha explicat que intervindran per defensar els no independentistes.

En la seva intervenció, Torra podria posar l'èmfasi a denunciar l'Estat com a ens autoritari i repressor, i a defensar la necessitat d'una llei d'amnistia, arguments que ja ha exposat aquest dimarts, l'endemà de ser inhabilitat.

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraTSJCPere Aragonès
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut