El president de la Generalitat aposta per "intensificar" la relació amb Sturgeon després d'una primera reunió a Glasgow
El president de la Generalitat aposta per "intensificar" la relació amb Sturgeon després d'una primera reunió a Glasgow

Aragonès es troba amb Sturgeon i elogia la via escocesa: "És un molt bon exemple"

El president Aragonès i la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, aposten pel referèndum per aconseguir la independència durant una trobada a la Cimera del Clima

RedaccióActualitzat

Trobada del president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, a Glasgow. Tots dos han coincidit en unes jornades de treball que es fan en la Cimera pel Clima, la COP26.

La reunió arriba en un moment en què Esquerra recorda que el referèndum, seguint la via escocesa, és el millor instrument per arribar a la independència. Segons el president, Escòcia i Catalunya comparteixen anhels i ha lloat la figura de la primera ministra escocesa en la lluita per la independència.

"Seran uns anys clau per a Catalunya i el que passi a Escòcia ens ho mirarem molt atentament."

Aragonès vol que Catalunya s'emmiralli en el projecte independentista d'Escòcia, sobretot perquè està "basat en polítiques de justícia social". "És un molt bon exemple", ha explicat als mitjans.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, a Glasgow
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, a Glasgow (ACN/Natàlia Segura)

Aragonès aposta per "intensificar" la relació amb la líder del Partit Nacional Escocès, l'SNP, que està intentant obtenir l'aval de Londres per fer un segon referèndum de secessió.

El president de la Generalitat ha traslladat a Sturgeon "el suport al poble escocès, decideixi el que decideixi".

 

Pau Casals i estris per beure whisky

Els dos líders també han parlat dels compromisos comuns pel que fa a la lluita contra la crisi climàtica.

En acabar la trobada, els dos dirigents s'han intercanviat regals de cortesia. Aragonès li ha lliurat un llibre sobre Pau Casals, mentre que Sturgeon li ha donat un set d'estris per beure whisky.

ARXIVAT A:
Pere AragonèsEscòcia Independència
Anar al contingut