La diputada d'ERC al Parlament Najat Driouech, durant l'acte dels republicans a Manresa, el 19 de gener de 2019 (Horitzontal)
La diputada d'ERC al Parlament Najat Driouech, durant l'acte dels republicans a Manresa, el 19 de gener de 2019 (Horitzontal)

Aragonès diu que les eleccions europees són una "oportunitat" per explicar que el franquisme perdura a Espanya

ACN Manresa.-El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha dit que les eleccions europees són una "oportunitat excel·lent" per explicar a la comunitat internacional que el franquisme "no ha marxat" i, per tant, encara "perdura" a l'Estat. En un acte d'ERC a Manresa (Bages) aquest dissabte al migdia, el també adjunt a la presidència del partit ha instat el PSOE a decidir-se entre l'aplicació d'un nou 155 a Catalunya o la democràcia, després de la moció de l'Assemblea d'Extremadura -aprovada amb PP, PSOE i Cs-, que reclamava una nova intervenció.

Pel que fa als comicis del 26 de maig, Aragonès ha remarcat que el franquisme es manté amb el PP, i que la "desvergonya de Vox" ha entrat a les institucions de la mà dels populars i de Cs: "En són responsables", ha afegit.En clau municipal, el vicepresident del Govern ha assegurat que el 26 de maig ERC tornarà a guanyar, fent majories "republicanes", i que no hi haurà "cap 155 que ho pari". "Ens posem al servei del país, convençuts que només guanyarem la independència des de la fraternitat republicana", ha asseverat Aragonès. Al seu torn, la diputada d'ERC al Parlament Najat Driouech ha apuntat que ella, a la cambra, no hi està per "fer bonic", sinó per treballar perquè Catalunya també és el seu país, tal com ha subratllat. A l'acte de Manresa la portaveu dels republicans al Senat, Mirella Cortès, ha llegit una carta del president del partit, Oriol Junqueras: "Si hem de pagar el preu més alt pel nostre compromís amb la justícia, la llibertat i l'1 d'Octubre, ho assumim", ha assegurat en el text escrit des de la presó de Lledoners.

Anar al contingut