Aragonès diu que la sentència del 25% de castellà és un "155 educatiu"

El president diu als docents que el govern "assumeix la responsabilitat política i jurídica" de la defensa del model

RedaccióActualitzat

El president Pere Aragonès qualifica de 155 educatiu la resolució de la justícia que dona dos mesos perquè s'apliqui la sentència que obliga a fer en castellà un 25% de les classes a tots els centres educatius de Catalunya.

"La decisió que se'ns comunica és una mena de 155 educatiu contra el qual lluitarem amb totes les eines que tinguem al nostre abast."

Aragonès, que ha visitat Vic, assegura que lluitaran amb totes les eines possibles per defensar el model lingüístic: "Els docents de Catalunya han de saber que tenen el govern al seu costat, que el govern assumeix la responsabilitat política, jurídica i també la responsabilitat d'actuar per tal de defensar el model d'escola catalana."

El govern argumenta que amb el període que ara s'obre, tenen "l'oportunitat" de fer efectiva aquesta defensa. "Tenim els arguments jurídics i legals per fer-ho", ha assegurat el president.

Afegeix que treballaran perquè famílies, alumnes i docents "tinguin la màxima seguretat jurídica".

Aragonès ha admès que el context "no és fàcil" perquè tenen al davant "institucions de l'Estat que conceben el plurilingüisme i la diversitat de llengües com una qüestió a la qual tenen al·lèrgia". En aquest sentit, ha instat el govern espanyol a tenir "una actitud clara" de defensa del model actual. Per Aragonès, cal que l'executiu espanyol sigui "coherent" i es posicioni al costat de l'escola catalana, i no de "les ingerències polítiques i ideològiques que intenten generar problemes".

El president de la Generalitat recorda que el model d'immersió ha tingut en els darrers anys un "consens polític, social, pedagògic i acadèmic".

 

ARXIVAT A:
Immersió lingüísticaEducació
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut