Aragonès diu que ERC "apartaria" Laura Borràs: "Posaríem la institució al davant"

El president català diu que el cas de la presidenta del Parlament és "molt diferent" d'altres de relacionats amb l'1-O

Redacció/ACNActualitzat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, assegura que si la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, fos militant d'Esquerra Republicana l'apartarien del càrrec abans del judici, i si fos innocent, se la restauraria a la presidència del Parlament.

Per Aragonès, que ha evitat pronunciar la paraula "corrupció", els delictes que formen part de la instrucció judicial contra la presidenta del Parlament "són els que són". I ha afegit:

"El que li puc dir és el que faríem a ERC. Es posaria la institució al davant i se l'apartaria. Es defensaria la seva innocència i si es resolgués de manera favorable se la restauraria en les responsabilitats."


En una entrevista a Onda Cero, el president català també ha remarcat que és "molt diferent" l'acusació contra Borràs d'altres casos que estan relacionats amb l'1-O.

Aragonès també ha subratllat que el reglament del Parlament no exigeix la dimissió, sinó que permet la "suspensió" quan s'obre judici oral per casos de corrupció. "És una decisió que primer correspon a la presidenta del Parlament i a Junts. En aquests moments no hi ha obertura de judici oral i tenim temps per veure quina és la seva posició definitiva", ha afegit.

Borràs està a un pas d'obertura de judici per presumpte fraccionament de contractes al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Recordem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hi ha vist indicis de quatre delictes: prevaricació, frau administratiu, malversació de cabals i falsedat en document mercantil.

La presidenta de la cambra, però, insisteix que no dimitirà. En una entrevista al "FAQs" de TV3, va demanar anul·lar l'article 25.4 del reglament del Parlament que la forçaria a renunciar a la seva acta de diputada argumentant que aquest article vulnera el dret a la presumpció d'innocència.

Aquest dilluns, la secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha tancat la porta a aquesta reforma. "No considerem que el reglament d'un Parlament es pugui canviar a mida per necessitats d'una persona", ha assegurat.

Borràs sempre ha negat "categòricament" haver trossejat cap contracte i assegura que és víctima d'"una investigació prospectiva en què s'investiga una persona i no uns fets".

La resposta de Junts: "La millor manera de prestigiar el Parlament és defensar-lo"

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha respost al president de la Generalitat, Pere Aragonès.

"Estem d'acord amb Aragonès i creiem en el prestigi de les institucions, posar la institució per davant de qualsevol altra qüestió vol dir defensar la presumpció d'innocència i impedir la ingerència dels tribunals espanyols."

Rius ha afegit que "la millor manera de prestigiar el Parlament és defensar-lo dels embats judicials".

En roda de premsa des de la seu del partit també ha dit que des de Junts "no diferencien uns casos de repressió dels altres" i ha insistit en la necessitat d'un front comú a l'independentisme.

ARXIVAT A:
CorrupcióLaura BorràsTSJCParlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut