El vicepresident del govern, Pere Aragonès, en un acte a Coma-ruga (ACN)
El vicepresident del govern, Pere Aragonès, en un acte a Coma-ruga (ACN)

Aragonès demana a Sánchez que ajorni impostos als sectors afectats per la Covid

Aragonès diu que no té cap mena de sentit que l'Estat continuï cobrant impostos quan moltes empreses no poden operar amb normalitat

RedaccióActualitzat

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha demanat a Pedro Sánchez que ajorni el cobrament de l'IVA, de l'impost de societats i de les cotitzacions de la Seguretat Social dels sectors més afectats per la Covid. A través d'una carta, Aragonès diu que no té cap mena de sentit que l'Estat continuï cobrant impostos quan moltes empreses no poden operar amb normalitat a causa de la pandèmia.

Aragonès defensa que des de Catalunya s'està actuant amb la màxima responsabilitat. Reclama que la Generalitat ha de poder gestionar directament la part dels fons europeus de reconstrucció que li pertoca per poder, diu, establir les bases de la sortida de la crisi. 

El vicepresident defensa que Catalunya està actuant amb la màxima responsabilitat i que la Generalitat està prenent decisions molt difícils i que, per això, el govern espanyol ha d'estar a l'altura.

La Generalitat aprovarà un pla d'ajudes inicial de 40 milions d'euros per al sector de la restauració, un dels més afectats per les noves restriccions. La intenció és posar en marxa ajudes directes i també una línia extraordinària d'avals a través de l'Institut Català de Finances.


"En un termini de sis o nou mesos podrien desaparèixer la meitat dels bars i restaurants"

Des del Gremi de Restauració de Barcelona, el seu director, Roger Pallarols, ha criticat al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, que les  moratòries d'impostos i cotitzacions no servirien de res.

Per Pallarols, la solució passaria perquè els restauradors deixessin de pagar el lloguer dels locals mentre els negocis hagin d'estar tancats.

ARXIVAT A:
Pere AragonèsCoronavirus
Anar al contingut