El vicepresident explica al diari britànic que l'estratègia d'ERC no passa per convocar eleccions
El vicepresident explica al diari britànic que l'estratègia d'ERC no passa per convocar eleccions

Aragonès defensa a "The Guardian" un govern d'unitat com a resposta a la sentència

El vicepresident demana una aliança dels partits independentistes i els comuns per augmentar la pressió sobre el govern espanyol amb l'objectiu d'obrir una negociació política

RedaccióActualitzat

El vicepresident Pere Aragonès defensa la formació d'un govern d'unitat nacional com a resposta a la sentència del judici del procés. Ho ha fet en una entrevista al diari anglès "The Guardian". Segons Aragonès, la defensa dels presos ha de comportar una aliança dels diferents partits independentistes i també de les formacions polítiques a favor del dret a decidir, és a dir, dels comuns.

Això podria augmentar la pressió sobre el govern espanyol, afegeix Aragonès, amb l'objectiu d'obrir una negociació. També explica que el govern d'unitat nacional s'hauria de fer sobre la defensa d'un referèndum, la llibertat dels presos i el retorn dels líders de l'exili.

 

El pla A d'ERC no són eleccions

En l'entrevista, el vicepresident assegura que unes eleccions al Parlament de Catalunya podrien servir per intentar fer créixer la majoria independentista a la Cambra, però especifica que aquest "no és el nostre pla A". Diu que l'estratègia d'ERC passa per "reforçar la majoria de govern per aprovar els pressupostos del 2020 i assegurar el suport de tots aquells que creuen que la solució consisteix a votar, no en les penes de presó".

El president del Parlament, Roger Torrent, ja es va expressar en aquesta mateixa línia fa només uns dies en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què defensava un govern de concentració amb la CUP i els comuns.

ARXIVAT A:
Judici procésERC
Anar al contingut