El govern negociarà uns pressupostos pel 2020 amb 2.500 milions més d'inversió
Aragonès, durant una roda de premsa al Palau de la Generalitat (ACN)
Barcelona

Aragonès compareixerà a petició dels comuns i la CUP per explicar les retallades

Els dos grups parlamentaris reclamen que el vicepresident econòmic del govern doni explicacions sobre la retallada de la despesa de les conselleries i de les empreses públiques catalanes

Actualitzat

Catalunya en Comú Podem i la CUP han sol·licitat aquest dilluns la compareixença al Parlament del vicepresident del govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, per donar explicacions sobre la retallada de la despesa de les conselleries i de les empreses públiques catalanes.

A través de Twitter, Aragonès ha acceptat comparèixer, segons ha dit, "per explicar les conseqüències de l'asfíxia econòmica" de Catalunya:

 

 

La setmana passada, Aragonès va ordenar retallar un 6% la despesa dels departaments i de les empreses públiques de la Generalitat, excepte pel que fa al pagament de nòmines, serveis bàsics i inversions i despeses ja compromesos. Tot plegat, amb l'objectiu de quadrar els comptes del 2019 i no generar més dèficit del permès.

Aquesta retallada també es justifica per la por que la situació d'incertesa política, amb el govern espanyol en funcions, faci que no arribi la bestreta actualitzada, la qual cosa equival a disposar de 874 milions d'euros menys dels previstos.

Aquest any, el dèficit de la Generalitat -com el de la resta de comunitats autònomes- ha de ser com a molt del 0,1%.

ARXIVAT A:
Pere AragonèsEn comúCUP
Anar al contingut