El vicepresident del govern, Pere Aragonès, aquest migdia a Madrid (TV3)

Aragonès: "Avui la cadira del davant segueix buida. I cal que algú s'hi assegui"

El vicepresident del govern considera que "cada dia que passi veurem el caràcter polític d'aquest judici"

RedaccióActualitzat

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha comparegut aquest dijous migdia a Madrid per valorar la declaració d'Oriol Junqueras, el seu predecessor en el càrrec, en el judici al procés.

Per Aragonès, "ha quedat molt clar que els seus principis, les seves conviccions i el seu compromís no només continuen intactes, sinó més ferms que mai".

"Si algú pensava que després d'un any i 4 mesos de presó el trobarien afeblit, penedit o espantat, ja han vist que no. Aquests temps de presó preventiva han fet el vicepresident més fort, més ferm, més clar i més clarivident que mai."


Aragonès també s'ha referit a la primera part de la declaració de Joaquim Forn, exconseller d'Interior. Segons Aragonès, ha defensat les actuacions del Departament d'Interior i dels Mossos d'Esquadra "malgrat la voluntat del fiscal d'insistir en un relat de fets que no es van produir".

Per tot plegat, Aragonès s'ha mostrat convençut que "cada dia que passi veurem el caràcter polític d'aquest judici", que considera un fracàs de la política espanyola.

"Aquest judici certifica el fracàs de polítics de l'estat espanyol que s'han negat una vegada i una altra a trobar una solució dialogada, acordada, negociada i ratificada per la ciutadania de Catalunya."


En aquest mateix sentit, i fent referència a un fragment de la declaració de Junqueras del matí, Aragonès ha lamentat que "avui la cadira del davant segueix buida. I cal que algú s'hi assegui".

ARXIVAT A:
Judici procésPere Aragonès
Anar al contingut