El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant un discurs per inaugurar el Hub Interdisciplinari de Recerca i Innovació de la Universitat Obe…
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant un discurs per inaugurar el Hub Interdisciplinari de Recerca i Innovació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Aragonès assegura que "un bon pressupost" per al 2023 "permetrà consolidar el sistema de recerca català"

ACN Barcelona - El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que "un bon pressupost" per al 2023 "permetrà consolidar el sistema de recerca català". Acompanyat del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, el cap del Govern ha inaugurat aquest divendres al matí el Hub Interdisciplinari de Recerca i Innovació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Aprofitant l'acte, Aragonès ha defensat la futura Llei de la Ciència de Catalunya que, segons ell, servirà per "consolidar" el sistema de recerca. Malgrat considerar que Catalunya és "molt" competitiva en aquest sector, Aragonès ha reconegut que ho ha de ser més "en alguns aspectes de transferència de coneixement".

Per al president el nou hub de la UOC serà "l'origen de moltes iniciatives que tindran impacte directe" en la qualitat de vida dels ciutadans. "La ciència i el coneixement, la recerca i la transferència ens ha de portar a ser una societat més justa, on s'acabin les desigualtats, i posar tot aquests actius al servei d'una societat millor", ha subratllat sobre aquest centre cofinançat per la Generalitat.

Hub de la UOC 

Situat al districte del 22@ de Barcelona, l'espai disposa de 2.700 metres quadrats i està focalitzat en l'aprenentatge en línia, la salut digital i la societat xarxa. Segons un comunicat de Presidència, s'espera que al complex hi treballin prop de 800 persones que disposaran dels UOC Labs, "un ecosistema de 9 laboratoris d'experimentació i prestació de serveis transversals i especialitzats, entre d'altres, en realitat virtual, neuroestimulació, experimentació social, fabricació 3D, innovació audiovisual, arquitectura de dades o sistemes ciberfísics".

Anar al contingut