Pere Aragonès, al seu despatx dimecres passat (ACN)
Pere Aragonès, al seu despatx dimecres passat (ACN)

Aragonès: "2021 serà l'any que haurem guanyat la Covid"

El vicepresident de la Generalitat en funcions de president defensa que aquest ha de ser l'any de la recuperació econòmica i social del país

Actualitzat

Tradicionalment, el 30 de desembre era el dia en què el president de la Generalitat feia el missatge de Cap d'Any. Aquest any, però, després de la inhabilitació de Quim Torra, no hi ha president.

Esquerra Republicana i Junts per Catalunya van acordar que no hi hagués missatge. Tot i això, el dia 30 Torra va distribuir una declaració en què qualificava l'actual legislatura com la "de la més gran repressió viscuda des del franquisme".

Aquest divendres, dia 1, ha estat el vicepresident de la Generalitat en funcions de president, Pere Aragonès, qui ha distribuït un discurs en què fa balanç del 2020 i assenyala els reptes del 2021.

Aragonès assegura que l'any que comença ha de deixar enrere "l'any de la pandèmia" i centrar-se en la recuperació econòmica i social del país:

"Aquest 2021 serà l'any que haurem guanyat la Covid i serà l'any que enfocarem la reconstrucció de les nostres vides."

 

 

El vicepresident de la Generalitat demana construir "entre tots" un país "que es vol lliure, just, ple d'oportunitats, feminista", i es mostra convençut que "ens en sortirem" i que el 2021 "ha de ser molt millor que el 2020". Indica, però, que caldrà ajudar les persones que més han patit les conseqüències de la pandèmia:

"Haurem de donar suport a aquelles persones que han patit més els efectes socials, econòmics i sanitaris de la Covid."

En un altre missatge, publicat aquest dijous, Aragonès va reivindicar que la victòria contra el coronavirus arribarà "gràcies a la ciència, al sistema sanitari i al compromís dels treballadors públics".

El vicepresident de la Generalitat assenyala que el 2020 ha estat un "any duríssim per a l'economia del nostre país i per a l'economia real", però destaca l'aprovació dels pressupostos, "fruit d'un acord transversal" en què defensa que es van posar "al davant els interessos de país".

ARXIVAT A:
Pere AragonèsCoronavirus
Anar al contingut