La consellera de Cultura d'Aragó, Mayte Pérez, aquest dimarts amb el director general de Cultura, Nacho Escuín (EFE)
La consellera de Cultura d'Aragó, Mayte Pérez, aquest dimarts amb el director general de Cultura, Nacho Escuín (EFE)

Aragó reclama les obres de Sixena ara mateix, "si cal, recorrent als cossos de seguretat"

Ho ha dit la consellera de Cultura d'Aragó, que ha celebrat la decisió de Méndez de Vigo d'ordenar el trasllat de les 44 obres des de Lleida a Sixena

RedaccióActualitzat

La consellera d'Educació i Cultura del Govern d'Aragó, Mayte Pérez, ha dit aquest dimarts que el seu govern vol que tornin immediatament les 44 obres originàries del monestir de Sixena que són al Museu de Lleida.

Per la consellera, la decisió del ministre Íñigo Méndez de Vigo d'ordenar el compliment de la sentència que obliga a aquest trasllat és una bona notícia, però ha preguntat "com i "quin dia" es farà el trasllat. I ha fet un suggeriment taxatiu: "Si han de recórrer als cossos i forces de seguretat de l'Estat, que ho facin."

Mayte Pérez ha reiterat que és "una bona notícia, però no és la definitiva".

"No tenia cap dubte que un govern que va a Catalunya a restaurar la legalitat no pot fer una altra cosa amb el compliment d'aquesta sentència que la Generalitat ha incomplert reiteradament."

El ministre Méndez de Vigo ha dit aquest dimarts a la tarda al Senat que l'únic que ha fet és complir la resolució judicial. El ministre ha dit que la resolució li ha arribat aquest mateix dimarts i que l'ha estudiat "amb deteniment".

ARXIVAT A:
Article 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut