Girona

"Ara", una pel·lícula sobre l'anorèxia amb actrius que han patit la malaltia

El nou projecte del director Pere Solés, que també és metge, treballa des de la ficció per explicar la malaltia amb molt realisme

Actualitzat

"Ara" és una ficció, però res del que hi passa és irreal. De fet, tot el que interpreten les actrius ho han viscut prèviament a les seves vides reals. Han tingut anorèxia, han passat per teràpia, per moments molt baixos, i per altres de bons juntament amb les seves companyes del centre de dia.

La pel·lícula de Pere Solés vol explicar tot això des d'un punt de vista el més real possible.

Mariona Esteve, actriu: "La primera setmana va ser com càmeres coses noves... com una novetat. Però mica en mica vas veient que va en serio això, això és de veritat, això ho he passat jo. No soc un personatge."

Núria Brunsó, actriu: "Fer-me a mí per una part sí és fàcil perquè és una cosa que hi he passat però per l'altre és difícil reviure coses del passat passat que és quan vaig entrar aquí que no estava del tot bé. Remou moltes coses fer això."

La condició de metge del director li ha permès assistir 2 anys a la teràpia i al dia a la dia de les noies. I d'aquí, n'ha sortit un guió que deixa molt marge per improvisar.

 

Funcionen així: abans de cada escena ell explica a les noies què hi ha de passar i a partir d'aquí, flueix. Vol que es parli d'aquesta malaltia mental i que s'hi reflexioni.

Pere Solés, director: "El que es veu en aquesta pel·lícula és un reflexe del que és la nostra societat avui en dia i al que ens aboca d'alguna manera. Aquest culte al cos, aquesta obsessió per agradar... Tot el tema d'Instagram, del Facebook, dels likes, Internet... l'obsessió per la imatge que tenim avui en dia."

El que Pere Solés persegueix amb aquesta pel·lícula és reforçar l'autoestima de les persones que pateixen aquesta malaltia i, alhora, desestigmatitza-la.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut